29 november 2015
29 november 2015, reacties: 0

Het lijkt een repeterend verhaal te worden. We benutten de kansen niet of onvoldoende en we krijgen ze veel te gemakkelijk tegen. Zo ook in de wedstrijd tegen SDDL. Al in de 5e minuut was het Robert Erven die het de verdediger van SDDL erg lastig maakte, het duel om de bal in zijn voordeel Sddl-Ollandia1besliste en de veroverde bal keurig via een lob bij broer Stefan bezorgde. Helaas miste hij voor open en leeg doel volledig en schoot de bal naast. Dit was helaas de opmaat voor het verdere vervolg van de wedstrijd. Goed voetbal was door de harde wind erg moeilijk maar voor de toeschouwers was het duidelijk dat Ollandia er beter mee om ging dan SDDL en voetballend en qua kansen de bovenliggende partij was. Toch wist de thuisploeg ook een aantal keren via snelle uitvallen te komen tot kansrijke pogingen voor spits Jeroen Zegers en aanvoerder Ties Klievink. Voor Ollandia waren het Jos Leenderts en Robert Erven die via afstandschoten doelpogingen ondernamen.

Helaas ging Carlo Siemons in de 25e minuut in de fout door veel te lang te treuzelen alvorens de bal weg te spelen of te trappen. Ties Klievink van SDDL pakte de bal van de voeten bij Carlo en schoot deze keihard binnen, Tom Wouters kansloos latend. Ollandia liet, ondanks deze tegenslag, het hoofd niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Maar ondanks die goede wil en het harde werken kregen we weer de deksel op de neus door niet goed op te letten want een diepe bal vanuit achter, die net achter onze verdediging viel, maakte dat Jeroen Zegers vrij kon doorlopen en de geboden kans keurig afmaakte, 2-0 voor SDDL na 33e minuten voetballen

Sddl-Ollandia8De teleurstelling bij spelers en supporters was groot want een 2-0 achterstand was helemaal niet nodig maar zoals gezegd de kansen niet benutten en te gemakkelijk goals tegen krijgen zorgt hier wel voor. Toch kregen we na een paar minuten de juiste spirit weer te pakken en werden er weer een paar kansen gecreëerd. In de 38e minuut wist Stefan Erven er een van te benutten. Het was Rob van de Heijden die Stefan met een mooie steekbal vrij voor de keeper zette en gelukkig wisten we deze kans wel af te maken. Ook na deze aansluitingstreffer hebben we zeker nog 3 doelrijke kansen gehad waarbij die van Ronny Thomassen de grootste was. Een prima pas van Rob van der Heijden op Robert Erven, vervolgens draaien, kappen en panklaar leggen voor de inlopende Ronny. Helaas ging zijn schot net over de kruising.

Sddl-Ollandia12Na de pauze is de wind nog wat harder gaan waaien en zag je het voetbal aan beide zijden zienderogen minder worden. Het was overleven voor beide teams en hopen op de ene goed vallende bal. In de 58e minuut was het SDDL die een levensgrote kans kreeg op een 3-1 voorsprong maar ook die ging verloren want voor open en leeg doel werd er naast geschoten. In de aanval hier opvolgend was het wel raak voor Ollandia. Het was Rob van der Heijden die de uitstekend terug gelegde bal van Robert Erven beheerst binnen schoot. Helaas hebben we 3 minuten van dit gelijkspel genoten want in de 62e minuut was het de laatste man van SDDL die een uitverdedigde bal vanaf de 16 keihard, tussen veel benen door, in het doel schoot. Opnieuw moesten we weer in de achtervolging en kwamen er nog prima kansen voor Stefan en Robert Erven maar was het laatste woord toch aan SDDL die in de 95e minuut via een uitval aan alle illusies van Ollandia een eind maakte en de 4-2 op het bord zette en Ollandia gefrustreerd huiswaarts liet keren.
Sddl-Ollandia 29 nov 2015
KLik hier voor meer foto’s

Comments are closed.