7 december 2015
7 december 2015, reacties: 0

De laatste thuiswedstrijd in 2015 voor Ollandia was voor beide verenigingen een belangrijke. Na een slechte start van de competitie van Ollandia en het steeds weer uitblijven van de punten mocht je deze wedstrijd tegen WEC wel als een sleutelwedstrijd zien voor het vervolg van de competitie.
Voor WEC was de wedstrijd belangrijk omdat men bij winst ruim afstand zou nemen van de bevreesde degradatieplaatsen.
Ollandia-Wec9
De bedoelingen van WEC waren al snel duidelijk. Een aanvallende instelling zette direct druk op de Ollandse verdediging. Toch was het Ollandia die de eerste echte kans kreeg. Uit een corner van rechts was het Gerben Voets die de bal hard op de slof nam en een pegel losliet. Goed keeperswerk van Luuk Santegoeds wist een achterstand te voorkomen.

De wedstrijd ging op en neer en van echte kansen was aan beide kanten geen sprake. Toen iedereen er aan dacht de warme kantine op te gaan zoeken met de bekende brilstand was het Pieter van de Sangen die daar anders over dacht. Middels een splijtende passe door het midden was het Pieter die de bal goed aannam en met een lage schuiver de goed keepende Tom Wouters het nakijken gaf, 0-1.

Ollandia-Wec3De tweede helft was er een met meer spanning en een meer open strijd  Zo was het in de 55 min. dat er een bont gevecht plaatsvond net voor of zelfs op de doellijn van Ollandia. Met goed keeperswerk en wat geluk werd de bal uiteindelijk weggewerkt.

Minder geluk, maar zeer goed keeperswerk, kwam er aan de pas toe Tom Wouters een penalty stopte van Roy Verbakel in de 59 min.

Dit was ook de kanteling in de wedstrijd. De zwart-Witters gingen er in geloven en speelde meer vooruit. Dat resulteerde al snel in een aantal kansen voor Ollandia. Toen deze speelwijze in de 74 min. resulteerde in de gelijkmaker van de voet van Paul van Driel,1-1,  sloeg de angst de spelers van WEC in de benen. Deze onzekerheid bracht jammer genoeg dat er aan de zijde van WEC gele kaarten en zelfs in de 89 min. een rode kaart, een ongelukkige actie, door de goed leidende scheidsrechter Kerkhof getoond moest worden.

Toen Ollandia in de laatste minuten alles op alles ging zetten om de zo belangrijke drie punten in Olland te houden was het eerst nog een openkans voor goal die door de goed spelende jeugdspeler Gerben Dankers niet over de lijn gewerkt kon worden waarna Stefan Erven in de 90e min. een zuiver aangespeelde bal door Rob van der Heijden wel in het net liet verdwijnen, 2-1. De feestvreugde was groot maar werd in de 93 min. danig verstoord door een ernstige blessure van Jan Wouters waarvoor de ambulance moest komen.

Ollandia-Wec4De sportieve opstelling van de technische staf van WEC liet hierna de wedstrijd door scheidsrechter Kerkhof affluiten en accepteerde hiermee dat de laatste minuut niet meer werd uitgespeeld.

Wij hopen dat de blessure van Jan mee zal vallen en de overwinning een mooie aanzet zal zijn voor de komende wedstrijd wanneer Ollandia bij FC De Rackt op bezoek gaat.

Klik hier voor meer foto’s
Ollandia-Wec 6 dec 2015

Comments are closed.