15 februari 2016
15 februari 2016, reacties: 0

In de 4de klasse H werden afgelopen zondag – vanwege het slechte weer en/of vanwege de slechte staat van de speelvelden – alle wedstrijden afgelast op 2 na. De wedstrijd Boskant – WEC ging door en ook op Sportpark De Schadewijk-Ollandia3Meervelden in Os kon de wedstrijd Schadewijk – Ollandia gespeeld worden. De wedstrijd begon in lichte motregen, maar naarmate de tijd verstreek veranderde de regen in sneeuw en werd het  strijdtoneel nog bijna een mooi winters plaatje. Beide ploegen gingen fel van start wat resulteerde in een spannende openingsfase. Toen na een kwartier spelen de aanvalsgolven enigszins waren geluwd zagen we 2 ploegen die in evenwicht waren, en niets wees erop dat de mannen van Schadewijk zich een aantal plaatsen hoger op de ranglijst hadden genesteld dan Ollandia. Beide ploegen creëerde kansen en kansjes om de score te openen maar vooralsnog waren beide doelmannen in goede doen of het waren paal en lat die het score belemmerde. In de 40ste min was Schadewijker Muhammed Aslan de gelukkigste om de score te openen. Met een mooie schijnbeweging wist het de achterhoede van Ollandia inclusief doelman Tom Wouters op het verkeerde been te zetten en draait de bal met veel gevoel in de rechterbovenhoek.  1 – 0. Met dit doelpunt was het Schadewijkse schaap over de dam, want 5 minuten later ging de no 18 van Schadewijk mee naar voren en op slag van rust krult hij de bal achter de Ollandia doelman. Rust 2 – 0.
Schadewijk-Ollandia6

Na rust begint Ollandia met dezelfde opstelling als waar ze de 1ste helft mee eindigde. Inmiddels was door de aanhoudende regen het veld bijna onbespeelbaar geworden. Mede hierdoor maakten de spelers nogal eens een schuiver en werden er prachtige, maar soms ook gevaarlijke, slidings gemaakt. Halverwege de 2de helft moesten Gerbe Voets en Luc vd Heijden beide geblesseerd het veld verlaten. William Bekkers en Ruud van Driel kwamen voor beide heren in het veld. Niet lang na deze cruciale wissel maakte William Bekkers met een heerlijk afstandschot de Schadewijk-Ollandia2aansluitingstreffer. 2 – 1. Ollandia putte veel kracht uit dit doelpunt en aangemoedigd door de 13de man speelde de mannen van Ollandia zich terug in de wedstrijd. In dit stadium was Ollandia de meest aanvallende ploeg maar jammer genoeg bleef de gelijkmaker uit. In de 90ste minuut zorgt Mitch Gielis met het 3de Schadewijkse doelpunt definitief voor de 3 punten.

Klik hier voor meer foto’s
Schadewijk-Ollandia14022016

Comments are closed.