27 maart 2016
27 maart 2016, reacties: 0

Na afloop van de wedstrijd waren we het met elkaar wel eens. Beide partijen hebben geen echte uitgespeelde kans gecreërd en toch staat er 1-2 op het scorebord aan het eind.
Onder de goede leiding van scheidsrechter Reddy begon Ollandia nog wel voortvarend aan de wedstrijd. Het was in de 2e minuut Gerben Dankers die op rechts ervan Ollandia-Nlc2door ging, goed naar binnen kwam voor zijn tegenstander maar de bal helaas niet bij Rob van der Heijden kreeg die bij de 2e paal kwam ingelopen. Dit was het enigste wapenfeit in het eerste half uur. Ollandia die inzakte en Nlc’03 het balbezit gunde die daar vervolgens geen echt raad mee wist. Het spelpeil was niet echt verheven al werd er wel voldoende arbeid verricht door beide partijen. Dus de 0-1 kwam dan ook uit de lucht vallen. Een corner van Nlc’03 kwam bij de 2e paal terecht waar René Raaijmakers de bal voor het opruimen had maar helaas ging er iets verkeerd waardoor de bal bij Niek van Sonsbeek in de voeten kwam die dit buitenkansje op 2 meter van het doel wel wist te waarderen. En 5 minuten later was het Wouter Bijl die een vrije trap hoog in de doelmond bracht, waar de bal door de wind werd gegrepen waarbij Tom Wouters werd verrast om vervolgens de bal door zijn handen te laten glippen. 0-2 ruststand.

Ollandia-Nlc6Na de theepauze had Ollandia meer het windvoordeel en ging het iets opportunistischer voetballen en  werd er meer druk naar voren gezet. Dat leidde niet toch echte uitgespeelde kansen maar leverde wel diverse gevaarlijke situaties op die als het meezit, zomaar tot de aansluitingstreffer kunnen leiden. Zo was het Stefan Erven die in de 54e minuut langs zijn tegenstander glipte en vanaf de achterlijn een strakke voorzet gaf op de inkomende Rob van der Heijden. Het was de keeper die hier een stokje voor stak en net iets eerder bij de bal was dan Rob. In de 65e minuut was het Gerben Dankers die een teentje tekort kwam op een scherp indraaiende vrij trap van Stefan Erven bij de 2e paal. 10 minuten later liepen René Raaijmakers en dezelfde Gerben Dankers elkaar in de weg in een soortgelijke situatie. Intussen probeerde ook Nlc’03 via uitbraken het Ollandia doel te vinden maar ook voor hen geen echte uitgespeelde kansen, hooguit een paar kansjes die slecht werden uitgespeeld. Maar de Ollandia aanhang kreeg weer een beetje hoop toen Gerbe Voets in de 77e minuut een duel won van zijn directe tegenstander, de bal in een Ollandia-Nlc12kluts meekreeg en de bal vervolgens met zijn linker been in de verre hoek schoot, een mooi doelpunt. In het resterende gedeelte hebben we het nog wel geprobeerd, zijn er ook nog wel mogelijkheden geweest om de gelijkmaker te bewerkstelligen maar waren er toch te vaak slordigheidjes in het spel of pass waardoor de mogelijke kans al om zeep was geholpen voordat men er aan toe kwam. Weer hebben we hard gewerkt maar op dit moment ontbreekt het ons aan geluk en ook aan een beetje kwaliteit om die 3 punten wel eens over de streep te trekken. Volgende week krijgen we weer een nieuwe kans als we thuis tegen SES aantreden.

Klik hier voor meer foto’s
Ollandia-Nlc 26 mrt 2016

Comments are closed.