11 april 2016
11 april 2016, reacties: 0

Met een waslijst aan geblesseerde spelers, uitgebreid met Stefan Erven, de wetenschap dat het bij Berghem Sport allemaal op rolletjes liep en bij Ollandia men de wind niet echt in de zeilen had, en het vooruitzicht op het moeten spelen op kunstgras, gingen de koffers met werklust en inzet op de voorbank mee van Olland naar Berghem. De hoop was er op gevestigd dat met werklust en inzet aan Ollandia zijde en het ongewild onderschatten van de tegenstander door Berghem Sport, een verassing niet was uitgesloten.
Berghem Sp-Ollandia14

Dat Berghem Sport snel aan het karwei wilde beginnen was te zien toen er bij de aftrap al 5 spelers vast op de middellijn stonden opgesteld om het vijandelijke doel te bestormen. Toen echter de eerste aanvallen op niets uitliepen en de ploeg uit Olland toch iets beter stond te verdedigen dan op voorhand was verwacht, kwam de frustratie al snel het veld op gelopen. Niet door de spelers op het veld maar meer vanuit de dug-out van Berghem Sport. Vaak werd de goed leidende scheidsrechter de heer Opsteen ten onrechte door hen bekritiseerd.

Maar men moest het vandaag bij Berghem Sport toch echt bij zichzelf gaan zoeken. Het was inderdaad hoofdzakelijk verdedigend werk wat Ollandia liet zien maar wat had men anders mogen verwachten? Het moet gezegd worden dat er aanvallend zeer slecht werd omgegaan door Berghem Sport met de kansen die men kreeg om de scoren te openen. We zouden tekort doen aan het verdedigend goede werk van de defensie van Ollandia en een zeer goed keepende Tom Wouters als dat enkel de rede zou zijn van het gelijkspel. Niets was minder waar door een aantal geweldige reddingen van Tom werd de brilstand als eindstand een feit.
Berghem Sp-Ollandia1

Het middenveld deed haar werk uitstekend en er werd hard gewerkt en de voorstaande Gerben Dankers bleef tot het einde een gevaarlijke pion in het vrije veld en legde storend veel meters af. Jammer was het dat Tom Wouters de wedstrijd voortijdig moest verlaten omdat zijn vinger uit de kom was geschoten. Het is niet te hopen dat de lijst van geblesseerde met hem moet worden aangevuld? De vrijkomende plaats werd ingenomen door veldspeler Rob van der Heijden die ook liet zien het keeperswerk goed in de vingers te hebben. Ook achterin werd er nog het nodige gewisseld, zo kwam Kelt Hermans in de plaats van Paul van Driel en Tom de Beer in de plaats van Gerben Voets. Niets kon echter vandaag de spirit in het elftal verstoren.
Berghem Sp-Ollandia9

Kortom na een spannende wedstrijd werd het behaalde punt gekoesterd en meegenomen op de voorbank van Berghem naar Olland wel langs een lege koffer van werklust en inzet. Als we deze inzet vast kunnen houden moet een handhaving in de 4e klasse nog steeds tot de mogelijkheid behoren. Aan de trouwe supporters zal het zeker niet liggen. Die zien we ongetwijfeld weer bij de eerst volgende belangrijke thuiswedstrijd op 24 april tegen Fc De Rakt.

Klik hier voor meer foto’s
Berghem-Ollandia 10 apr 2016

Comments are closed.