24 april 2016
24 april 2016, reacties: 0

Ollandia 1 stond afgelopen zondag voor de belangrijke taak om punten te behalen tegen Fc de Rakt 1. Beide teams nemen de laagste plaatsen in op de ranglijst. Tijdens de vorige wedstrijd stuntte Ollandia tegen koploper Berghem Sport 1 door een gelijkspel af te dwingen. Men hoopte voorafgaand aan de wedstrijd dat de punten in Olland zouden Ollandia-Rakt6blijven. De eerste helft voetbalden beide teams op gelijkwaardig niveau. Ze creëerden een enkele kans, maar echt spectaculair was het niet. Naarmate de eerste helft vorderde, groeide Ollandia in de wedstrijd, maar het vizier stond niet goed. Hierdoor kwamen passes vaak in de verkeerde voeten terecht. De eerste grote kans was voor Rene Raaijmakers. Hij nam een vrije trap aan de rand van de 16 m op fantastische wijze. De keeper van Fc de Rakt sloeg de bal helaas net op tijd uit het doel. De corner die volgde leverde jammer genoeg geen goal op. Vervolgens voerde Ollandia de druk op. Ze bestookten het doel met vele schoten, maar helaas bleef een goal uit. Fc de Rakt kon vervolgens gevaarlijk Ollandia-Rakt1counteren, maar ook zij wisten niet te scoren. In de tweede helft was het Fc de Rakt die de eerste kans op scoren had. Gelukkig stond hun vizier niet goed. De wedstrijd leek vervolgens te gaan eindigen in een 0-0 gelijkspel. Maar in de 73e minuut veranderde de hele wedstrijd. William Bekkers kreeg de bal in bezit en besloot met een prachtig afstandsschot over de grond de bal achter de keeper te werken. Er klonk luid gejuich van de Ollandse supporters bij het zien van de 1-0 op het scorebord. Ollandia kreeg meer vertrouwen in een mogelijke overwinning en dit zag men ook terug in het spel. Er werd vaker gecombineerd en passes waren op maat. In de 81e min. kreeg Ollandia een penalty Ollandia-Rakt8nadat Paul van Driel onderuit gehaald was. Rob v.d. Heijden had het geluk aan zijn zijde en de 2-0 was een feit. In de slotfase leek Fc de Rakt de achterstand in te gaan lopen. Gerbe Voets maakte hands in het strafschopgebied,waarna de scheidsrechter de bal voor een tweede maal op de stip legde. Keeper Tom Wouters hield de bal op daadkrachtige wijze tegen. Jos Leenderts reageerde adequaat op de bal die terug in het veld geslagen werd. Hij aarzelde geen moment en met een snoeihard schot was het gevaar geweken. Na 90 min. won Ollandia drie belangrijke punten. De komende weken zullen uitwijzen of het voldoende is om degradatie te ontlopen. Volgende week bezoekt Ollandia 1 SCMH 1 in Mariaheide. Tot dan!

Klik hier voor meer foto’s
Ollandia-Rakt 24 apr 2016

Comments are closed.