Ollandia weet nacompetitie veilig te stellen

16 mei 2016
16 mei 2016, reacties: 0

Ollandia had afgelopen zondag maar één missie: nacompetitie veiligstellen voor lijfbehoud in de 4e klasse H. Bij winst op SDDL 1 was dit een zekere zaak. Bij verlies was de kans op nacompetitie afhankelijk van het resultaat tussen SCMH 1 en Fc de Rakt 1. Ollandia 1 begon sterk aan de eerste helft van Ollandia-Sddl6de wedstrijd. Er was een duidelijke strijd en inzet merkbaar. Ieder teamlid streed voor een optimale benutting van balbezit. Passes werden zuiver gegeven en regelmatig counterde Ollandia 1 richting het doel van SDDL 1. Een vrije trap zou voor een goal kunnen zorgen, maar helaas spatte het schot van Stefan Erven op de lat uiteen. Dit had de wedstrijd een andere wending kunnen geven, maar het geluk was wederom niet aan Ollandse zijde. Vele Ollandia-Sddl1kansen volgden in de resterende minuten van de eerste helft, maar met een 0-0 tussenstand begonnen beide teams aan de rust. In de tweede helft bleef Ollandia 1 het doel bestoken van SDDL, maar de gasten werden ook gevaarlijker. Regelmatig kon keeper Tom Wouters erger voorkomen, door de bal vroegtijdig uit het doel te stompen of op te vangen. In de 64e werd een mooie aanval opgebouwd via Bart Smetsers, Luc v.d. Heijden en Stefan Erven. Uiteindelijk kwam de bal in de voeten van William Bekkers terecht. Zijn mooie schot vond helaas ook de lat, waarna de kans op een goal weer verkeken was. Ollandia 1 leek op het einde te berusten in een gelijkspel. SDDL kwam nog enkele malen gevaarlijk voor het Ollandse zijde, maar zij hadden het Ollandia-Sddl3geluk ook niet aan hun zijde. De bal vloog rakelings voor de in de juiste positie staande spitsen langs. Na 90 minuten werden de punten door beide teams gedeeld. Eindstand 0-0. Doordat Ollandia 1 niet meer ingehaald kan worden door SCMH 1 of Fc de Rakt, zijn ze verzekerd van nacompetitie. Wellicht dat Ollandia zich in de komende 2 wedstrijden weet te handhaven in de 4e klasse. Tot dan!

Klik hier voor meer foto’s
Ollandia-Sddl 16 mei 2016

Comments are closed.