9 oktober 2016
9 oktober 2016, reacties: 0

Na de ruime nederlaag en vorige week zat er toch wel extra spanning op deze wedstrijd. Milheezer Boys, 2e op de ranglijst, was een zware tegenstander en is een van de kandidaten voor promotie. Zouden we behoorlijk partij kunnen bieden en worden we niet overlopen zoals vorige wedstrijd?

ollandia-milheezer5Niet van dit alles bleek aan de orde. Ollandia voetbalde vanaf het begin goed mee en was zeker niet de mindere van Milheezer Boys. Deze waren wel iets meer naar voren gericht waarbij Ollandia zich meer liet inzakken en de ruimte zo klein mogelijk hield. Als we dan de kans hadden om eruit te komen dan deden we dat ook. Al met al hebben we zeker 3 100% kansen gehad om de leiding te nemen maar helaas is er nog niet die rust en het zelfvertrouwen om dit soort kansen af te maken. Eerst was het Gerbe Voets die in de 17e minuut de bal ontfutselde van een tegenstander en probeerde met een lob de, ver voor zijn goal staande, keeper te verschalken. Helaas ging deze net naast het doel. 2 minuten later was er een kansrijke aanval van Ollandia waarbij dezelfde Gerbe de voorzet, die hij in gedachte had, onvoldoende snelheid mee kon geven waardoor de vrijstaande en inkomende William Bekkers niet bereikt werd. Nog geen minuut later was het Mike van Rooij die alleen op de keeper mocht afgaan enollandia-milheezer1 de bal wel langs de keeper schoot maar ook langs de verkeerde kans van de paal. Intussen kwam Milheezer Boys ook wel aan aanvallen toe maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dat niet. Kansjes hadden ze wel een paar keer maar Tom Wouters was attent en keerde de inzetten van de tegenpartij. In de 39e minuut was het Gerbe Voets die door een steekpass van William Bekkers vrij voor de keeper kwam te staan maar ook deze kans helaas niet kon afmaken. Net voor rust kwam Ollandia nog goed weg toen een corner leidde tot en scrimmage voor het doel waarbij Ruud van Driel nog de bal op de doellijn kon tegenhouden en wegwerken.
Rust, waarbij een hardwerkend en bij vlagen goed spelend Ollandia op voorsprong had moeten staan.

Na rust begint Ollandia voortvarend. In de 46e minuut zijn er 3 schoten achter elkaar die telkens geblokt werden of zat er een been in de weg. Maar gaandeweg de 2e helft werd het veldspel van Ollandia wat minder en was Milheezer Boys steeds meer op onze helt te vinden. We kunnen er minder ollandia-milheezer6vaak uitkomen en echte kansen krijgen we dan ook niet. Milheezer Boys raakte nog een keertje de lat maar ondanks goede wil werden er ook door hen geen echte kansen afgedwongen. Het was Stefan Erven die het op het laatst nog en keertje probeerde waarbij hij zijn tegenstander uitkapte maar werd zijn schot goed door de keeper verwerkt.
Uiteindelijk eindigt de wedstrijd met dezelfde stand als waar we mee begonnen en konden beiden partijen leven met deze uitslag. Ollandia op basis van een sterke 1e helft met prima kansen en Milheezer Boys die in het 2e bedrijf de bovenliggende partij was.

Volgende week zondag wacht de uitwedstrijd tegen Rkpvv. Hopelijk kan de inzet en, op gezette tijden, goede spel meegenomen worden naar deze wedstrijd.

Klik hier voor meer foto’s
Ollandia-MilheezerBoys9okt2016

 

 

Comments are closed.