28 november 2016
28 november 2016, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Verdiende overwinning voor Ollandia

Op waarschijnlijk de laatste zonnige zondag van 2016 werd afgelopen zondag de wedstrijd Boerdonk – Ollandia gespeeld op Sportpark Kerveheester in Boerdonk. 

boerdonk-ollandia3Vanaf de aftrap kwam de thuisploeg bijna niet aan voetballen toe. Ollandia heerste op de speelhelft van haar tegenstander en creëerden kans na kans om een snelle voorsprong te forceren. Mede door het goede keeperswerk van de Boerdonkse goalie bleef vooralsnog de graag geziene voorsprong uit. Dat Ollandia voor rust 14 corners kreeg te nemen tegen 1 van Boerdonk zegt iets over de veldverhouding. Maar zoals zo vaak gebeurd in het voetbal valt dan de goal juist aan de andere kant. Dat gebeurde in deze wedstrijd op een haar na want het schot van Joey van de Vossenberg halverwege de 1ste helft spatte op de lat uiteen. Uit de vele scoringsmogelijkheden scoort Ollandia uiteindelijk vlak voor rust uit de assist van Paul van Driel met afmaker Robert Erven. Zijn rollertje brengt de 0 – 1 op het scorebord en Ollandia gaat rusten met een voorsprong.

boerdonk-ollandia7Aan het spel te zien had de trainer van Boerdonk zijn mannen krachtig toegesproken dat het anders moest dan in de 1ste helft. Na rust zorgde Boerdonk voor de ommekeer in de wedstrijd. De zwart/gele zette Ollandia behoorlijk onder druk en na een aantal goed uitgevoerde aanvallen sloop de onrust in de ploeg van Ollandia. In de 70ste min haalt Boerdonk het optimale rendement uit de ontstane scoringskans en Stan Hendriks schiet de bal onhoudbaar voor Tom Wouters in de touwen. 1 – 1. Ollandia herpakte zich, ging beter spelen, kreeg weer grip op de wedstrijd maar moest toch toestaan dat Joey van de Vossenberg zijn ploeg op voorsprong bracht. 2 – 1. Die was echter van korte uur want vanaf dat moment nam Ollandia de touwtjes weer in handen om ze niet meer los te laten. boerdonk-ollandia9Binnen 2 minuten verwerkt Stefan Erven de assist van de goed ingevallen Jurrit van Roosmalen prima tot een doelpunt en is de stand gelijk 2 – 2. Jurrit van Roosmalen stond ook aan de basis van het 2de doelpunt van Stefan Erven. De goed genomen indraaiende bal werd goed op waarde geschat door Stefan Erven, tikje naar rechts, keeper uitgespeeld, en scoren. 2 – 3. De wedstrijd viel helemaal in het slot toen Robert Erven 10 min voor tijd er 2 – 4 van maakte. Terechte uitslag.

Klik hier voor meer foto’s
Boerdonk-Ollandia-27nov2016

Comments are closed.