Meierijstad steunt Ollandia

11 april 2017
categorie: Nieuws
11 april 2017, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Meierijstad steunt Ollandia

Bron Eindhovens Dagblad van maandag 10 april
Domien van der Meijden Laatste update: 16:02

SINT-OEDENRODE – De problemen met de hoge veldhuur van voetbalclub Ollandia in Olland staan net als de problemen bij voetbalclub SCMH in Mariaheide met te weinig beschikbare sportvelden al op het netvlies van sportwethouder van Meierijstad Coby van der Pas.

Dat werd duidelijk tijdens de raadsvergadering in Sint-Oedenrode. Daar stelde Marja van der Heijden van Team Meierijstad tijdens het vragenhalfuurtje dat haar partij graag ziet dat het college actie onderneemt voor beide voetbalclubs. Die hadden via ingezonden brieven hun grieven aan het college van B en W en de gemeenteraad kenbaar gemaakt.

Inleveren
SCMH hielp de korfballers vooruit nadat de voetbal- en korfbalclubs velden moesten inleveren. Maar nu moeten onder meer de seniorenvoetballers uitwijken naar elders omdat er geen speelveld is. Bovendien worden de huidige velden nu te intensief gebruikt en slijten ze harder. Door extra lichtmasten te plaatsen of een ingeleverd veld opnieuw in de roulatie te brengen is hier het probleem uit de lucht.

Tarieven
Bij Ollandia is de huur van de velden erg hoog. Bijna de gehele contributie gaat er aan op, terwijl elders in Meierijstad hele andere huren worden gehanteerd.

De sportwethouder beloofde nog niet direct oplossingen, maar zei wel in gesprek te zijn. “We laten niemand stikken. Zeer binnenkort bespreken we de tarieven en harmonisatie van tarieven. Maar het is ingewikkeld met grote verschillen. Dat brengen we half april voor de gemeenteraad in beeld.”

In het geval van Mariaheide is er wellicht sneller een voorstel te verwachten, zo liet Van der Pas voorzichtig doorschemeren. “Mogelijke oplossingen bespreken we snel binnen het college.”

Comments are closed.