Ollandia mist het vernuft om een gelijkspel binnen te halen.

1 oktober 2017
categorie: Wedstrijdverslagen
1 oktober 2017, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia mist het vernuft om een gelijkspel binnen te halen.

Afgelopen zondag werden de vele supporters op sportpark Ekkerzicht getrakteerd op vele goals tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Ollandia 1 verwelkomde RKGSV 1 uit Gerwen. Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de onlangs overleden Leo Lammers, erelid van Ollandia. Na het startsignaal van de scheidsrechter gingen beide ploegen op jacht naar de openingstreffer. Binnen 6 minuten was het de thuisploeg, Ollandia 1, die de openingstreffer op haar naam mocht schrijven. In eerste instantie leek Steven van Dijke een schot op goal te kunnen maken, maar het was uiteindelijk Robert Erven die zijn prachtige schot net binnen de goalpalen zag vallen. 1-0! Ollandia mocht niet lang genieten van de voorsprong. Een overtreding werd door de scheidsrechter afgestraft met een vrije trap voor RKGSV. De muur werd opgesteld en goalie Tom Wouters nam zijn positie in. Helaas voor Ollandia koos hij, door een verminderd zicht, de verkeerde hoek, waardoor de bal rakelings over zijn hoofd in het net viel. 1-1. RKGSV schroefde het tempo op en Ollandia wist voetballend niet adequaat te reageren. In de 16e min kreeg RKGSV een penalty na vermeend hands van Ollandia. De 1-2 vond moeiteloos het net. Ollandia moest op dit moment in de wedstrijd toegeven dat RKGSV  de bovenliggende partij was, met name in de eerste helft. Zij wisten snelle counters op te bouwen, waarbij Ollandia 1 simpelweg het vizier niet goed had staan. Met een 1-4 achterstand ging een ongelukkig Ollandia richting de thee.

De tweede helft leek een totaal andere wedstrijd. Beide ploegen leken van rol gewisseld te hebben. Ollandia begon sterk aan de tweede helft en binnen 2 minuten lag de eerste (inhaal)treffer in het doel. Robert Erven bleef druk zetten op de verdediging. Nadat zijn poging geen kans van slagen had, wist Steven van Dijke het alsnog af te maken. 2-4! Vervolgens zat Ollandia beter in de wedstrijd. Passes werden gecombineerd en ruimtes werden gevonden. Ollandia leek met een ware inhaalslag bezig te zijn. RKGSV had hier geen antwoord op, behalve door felle duels niet uit de weg te gaan. Robert Erven werd op schandalige wijze in het 16 meter gebied onderuit gehaald door RKGSV. De gegeven penalty werd door Steven van Dijke in de 53e min op fraaie wijze binnengeschoten, waardoor de achterstand weer ingelopen werd tot 3-4. Vervolgens waren er nog mooie kansen voor onder andere Remco Voets en Steven van Dijke. Toch leek er een soort vloek op de goal te rusten, want de bal wilde er simpelweg niet in. Ollandia streed als collectief voor de gelijkmaker, maar was vandaag te laat begonnen met voetballen. Na 90 minuten ging RKGSV er toch met de punten vandoor. Eindstand 3-4. Volgende week speelt Ollandia 1 een thuiswedstrijd tegen Fiducia 1. Tot dan!

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.