Opnieuw winst voor Ollandia

6 november 2017
categorie: Wedstrijdverslagen
6 november 2017, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Opnieuw winst voor Ollandia

Het leek een hele mooie dag te worden want het was al in de 35e seconde dat we een beauty van een goal te zien kregen. Het was Robert Erven die met een breedtepass broer Stefan wist te bereiken aan de zijlijn, die vervolgens vanaf die zijkant met een fantastische lob over de keeper de bal bij de 2e paal in het doel schiet, nogmaals een beauty. We gingen er eens goed voor zitten (figuurlijk dan want we hebben geen tribune) want dit kon inderdaad wel eens een hele mooie middag worden waarbij de geluiden uit de kantine van het “remember 88” thema het feestje compleet leken te maken.

Helaas kwam het niet helemaal uit wat we als supporters in gedachten hadden want Ollandia speelde slordig en leek niet helemaal bij de les. Verdedigend vielen er verschillende gaten en was het keeper Tom Wouters die met een aantal prima reddingen ons op de been hield. Nederwetten kreeg dus een aantal kansen om op gelijke hoogte te komen maar als je daar niet gebruik van maakt dan is het meestal de tegenstander die daar dan juist wel van profiteert. Zo ook Ollandia want ondanks het niet geweldige spel werd het wel 2-0 door een uitstekende vrije trap van Remco Voets. Met voldoende snelheid wist hij de bal in de bovenhoek de draaien waardoor de keeper kansloos was. Een minuutje later kreeg Nederwetten weer een grote kans maar de aanvoerder, Giel van Korven, zag zijn kopbal net langs gaan. 6 minuten later, in de 28 minuut, was het Robert Erven die zijn directe tegenstander passeerde maar niet verder kon lopen omdat zijn benen onder hem werden weggemaaid, penalty dus voor Ollandia. Daar hebben we tegenwoordig Steven van Dijke voor en zoals de andere keren wist hij ook deze keurig binnen te schieten, 3-0. En nog geen 3 minuten later was het William Bekkers, hij ontving de bal na na slecht uitverdedigen van Nederwetten, die Stefan Erven direct aanspeelde in de diepte. Stefan behield het overzicht en met een prima strakke voorzet wist hij Steven van Dijke te bereiken die de bal voor het intikken had en dus zijn 2de van de middag liet aantekenen, 4-0 derhalve en een geruststellende voorsprong zou je zeggen. Helaas voelde het niet zo langs de kant want Ollandia bleef slordig voetballen wat in de 34e minuut tot een tegentreffer leidde. Na balverlies op het middenveld moest onze verdediging op ongeoorloofde wijze ingrijpen waarna de bal terecht op de stip ging. Deze ging er wel in voor Nederwetten en stond de ruststand op het bord, 4-1.

Na rust is de wedstrijd vlug vertelt. Nederwetten had niet meer het vuur van voor de pauze en kon geen echte kansen meer creëren en Ollandia had nu wat meer rust in het spel waardoor het de wedstrijd goed onder controle had en kon houden. Uit de diverse aanvallen kwamen er nog wel een aantal prima kansen om de score verder op te voeren maar ook Ollandia was in de afwerking de scherpte een beetje kwijt en liet dus deze kansen onbenut. Het eindsignaal werd toch met tevredenheid ontvangen want de 3 punten waren binnen en kon het feestje met het thema “remember 88” en een goed gevulde kantine gevierd worden. Volgende week een vrij wkend voor ons 1ste elftal er daarna de draad weer oppakken hopelijk.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.