Ollandia haakt af bij koplopers

18 december 2017
categorie: Wedstrijdverslagen
18 december 2017, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia haakt af bij koplopers

Ollandias-Spv was een van de weinig wedstrijden die doorging in de 5e klasse F.

Maar in Olland lagen de velden er redelijk bij en kon er zonder problemen gevoetbald worden. Tegenstander Spv stond op plek 2 in de rangschikking op slechts 1 puntje van de koploper. Voor Ollandia was het noodzaak om niet te verliezen om aan te blijven sluiten bij de bovenste en eigenlijk moest er gewonnen worden om echt mee te doen om de koppositie.

In begin van de wedstrijd was het een beetje aftasten van elkaar waarbij Ollandia zicht wat liet inzakken en het initiatief een beetje lieten aan Spv. Deze wist daar niet echt gebruik van te maken en tot grote kansen kwamen ze niet. Maar ook Ollandia kon niet echt iets forceren en was er slechts één kans voor Stefan Erven in de 7e minuut die voorlangs schoot na een goede dieptepass van Remco Voets. Gaandeweg de eerste helft bleken de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd en kreeg Ollandia de 1ste echte grote kans. Een voorzet van Robert Erven werd door Steven van Dijke tegen de buitenkant van de paal gekopt i.p.v van 10 centimer naar rechts. En helaas was het nog geen miuut later dat Ollandia een strafschop tegenkreeg. Slecht uitverdedigen maakt dat Spv de aanval kon overnemen en hun spits  in stelling brachten. De bal werd nog wel door Gerbe Voets geblokt maar volgende de scheidsrechter op onregelemantaire wijze. Zwaar gestraft maar daar doe je niets tegen. De penalty werd hard en goed ingeschoten waarbij Tom Wouters nog wel zijn vingertoppen er tegen aan kreeg maar ovoldoende om de bal te keren, 0-1 stand. Voor de theepauze kreeg Ollandia zelf nog een prima kans en wel in 43e minuut toen een diepe bal van Stefan Even broer Robert bereikte op de achterlijn. De teruggelegde bal kon helaas niet door Steven van Dijke worden binnegewerkt want daar kwam hij een teenlengte voor tekort.

In de 2e helft zien we een Ollandia die door wat tactische omzettingen een stuk verder naar voren voetbalt en langzaam de wedstrijd naar zich toetrekt. De eerste 20 minuten van de 2e helft leverde diverse kleine kansjes op en 1 grote maar het doel werd nog niet gevonden. Helaas was de leidsman er ook nog en door een aantal zeer discutabele beslissingen kreeg Ollandia niet wat ze toekwam of werden er straffen uitgedeeld waarbij bij de tegenstander andere maatstaven werden aangehouden.
Zo werd er zelfs geen vrije trap gegeven bij een doorbraak van Stefan Erven die alleen op de keeper afging en van achter werd neergehaald. Omdat onze aanvoerder hier wat van zegt levert hem dat een gele kaart op die later fataal werd. Want als we toch aan het weggeven zijn dan leggen we de bal maar op de stip na een lichte overtreding van Tom de Beer, die hiervoor zelfs rood krijgt. Maar de penalty werd gestopt door Tom en ondanks het ondertal leefde we nog.

Maar een zes minuten later ging de bal voor de derde keer op de stip en kreeg Carlo Siemons zijn 2e gele kaart.  0-2 achter en twee mannetje minder is niet gemakkelijk. En toch weten we tot 1-2 te komen door een kopbal van Gerbe Voets die een prima vrije trap van Robert Erven binnen weet te werken. Dit was in de 78e minuut maar alle hoop was een paar minuten later vervlogen toen bij een uitval een voorzet van een van de buitenspelers van Spv prima tegen de touwen werd gekopt door de spits, 1-3. Voor de statistieken werd er in de 92e minuut nog de 1-4 gescoord en ging Ollandia behoorlijk teleurgesteld van het veld. Want het harde werken en vooral in de 2e helft goede voetbal werd behoorlijk verstoord door andere factoren.

Nu eerst toch maar genieten van de komende feestdagen en volgend jaar weer de draad proberen op te pakken.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.