Ollandia neemt ook deel aan Meierijcup

19 december 2017
categorie: Nieuws
19 december 2017, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia neemt ook deel aan Meierijcup
Bron: www.bosscheomroep.nl 

SINT-MICHIELSGESTEL – Na de drukbezochte eerste editie van de L&L Meierijcup – het zaalvoetbaltoernooi voor de eerste elftallen van veldvoetbalverenigingen in de regio Meierij – eind december 2016 in sporthal Theereheide in Sint-Michielsgestel was de roep om een terugkerend evenement groot. Voorwedstrijden door jeugdteams en een nieuw opgezet damestoernooi maken deel uit van deze zaalvoetbal-vijfdaagse rond de kerstdagen om de clubs, deelnemers en bezoekers in Amerikaanse stijl te enthousiasmeren voor de sport.

Door Marc Smits

Met steun van deelnemende verenigingen, gemeente en zaalverhuurder WSD kon de organisatie van de Meierijcup aan de slag voor een tweede editie. De laatste week van december verzorgt zaalvoetbalvereniging ZVS/ Rijschool Gestel wederom het zaalvoetbaltoernooi voor de eerste elftallen van veldvoetbalverenigingen uit de regio Meierij.

Tijdens de loting die via de Facebook-pagina live werd uitgezonden met bijna vijfhonderd belangstellenden, zijn de twintig teams op 1 november – verdeeld over vier poules – aan elkaar gekoppeld. Nieuw dit jaar is het damestoernooi met acht deelnemende ploegen die de finaleavond op 29 december proberen te bereiken. Bij de mannen is titelverdediger vv Helvoirt onder meer aanwezig.

De organisatie spreekt van “een groots opgezet spektakel inclusief speciaal aangelegde professionele tweekleurige zaalvoetbalvloer, een licht -en geluidshow en een knallende feestavond op vrijdag 29 december met bijbehorende prijsuitreiking”. De deelnemende voetbalverenigingen komen onder meer uit Sint-Michielsgestel, Vught, Den Dungen, Boxtel, Schijndel en directe omgeving. Het toernooi is uitgebreid naar twintig verenigingen bij de mannen waarbij Zwaluw VFC (Vught), vv Ollandia (Olland), Oirschot Vooruit, Wilhelmina Boys (Best) en Best Vooruit de nieuwkomers zijn. De scheidsrechters zijn actief op ere- en eerste divisieniveau.

Enthousiasmeren
“Het evenement geniet een grote regionale aantrekkingskracht en is groots opgezet met ruim zeshonderd bezoekers op de finaleavond”, aldus Johan den Otter, voorzitter ZVS en bestuursvoorzitter van de Meierijcup. Samen met Maurice van der Pol, Henk Wagenaar en Rob de Groot smeedde Den Otter in de zomer van 2016 de plannen om de droom die ze al langere tijd hadden, te realiseren. “Het kerstzaalvoetbaltoernooi ‘Den Bosch 800’ is een begrip. Wij richten ons op de veldvoetbalclubs uit Sint-Michielsgestel en omliggende dorpen met een zaalvoetbaltoernooi in Amerikaanse stijl. De speciale zaalvoetbalvloer uit Maaspoort Sports & Events – waar de spelers van FCK de Hommel op spelen – komt over naar sporthal Theereheide. Voor de komst van de theatertribune wordt de ingang van de sporthal zelfs uitgebroken.”

Johan den Otter richtte ruim vijf jaar geleden de Gestelse jeugdzaalvoetbalvereniging ZVS op. Doelstelling: “De jeugd te kunnen laten zaalvoetballen. Naast het gegeven dat wij de spelers en speelsters van voetbalverenigingen in een bijzondere ambiance met zaalvoetbal in aanraking willen laten komen, biedt de Meierijcup een mooie gelegenheid om mensen te enthousiasmeren voor de sport. Jeugdspelers komen in de voorwedstrijden in actie waarbij ze letterlijk in de spotlights staan compleet met muziek bij de opkomst.”

Versterking en jeugd
Naar aanleiding van de eerste editie van de Meierijcup sloten vijf spelers van diverse verenigingen zich aan bij de zaalvoetballers van ZVS. Onder meer de regionale toppers Rico de Laat en Nick van de Bruggen (vv Helvoirt) versterkten het eerste team van ZVS dat vanuit de topklasse lonkt naar de eerste divisie (landelijk). Johan den Otter: “Ook bij de jeugd hebben zich naar aanleiding van de voorwedstrijden tijdens de Meierijcup spelers bij ZVS aangesloten. We richten ons als zaalvoetbalvereniging niet alleen op kinderen uit Sint-Michielsgestel maar ook daarbuiten. We hebben onder meer leden uit Waalre, Goirle, Eindhoven en Breda. Onze club telt vijf jeugdteams waarbij het O13-2 team de beker van Zuid-Nederland veroverde en de competitie aanvoert.”

Meierijcup sporthal Theereheide Sint-Michielsgestel: 22, 23, 27, 28 en 29 december.

Meer informatie en programma: www.zvsgestel.nl/meierijcup en download de app ‘Meierij cup’. 

Comments are closed.