Ollandia wint op fantastische wijze van RKPVV

28 januari 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
28 januari 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia wint op fantastische wijze van RKPVV

Ollandia 1 begon meteen de eerste competitiewedstrijd na de winterstop tegen een tegenstander van formaat, namelijk koploper RKPVV 1. Ollandia had een fantastische start. Vanaf de allereerste minuut waren zij de bovenliggende partij. RKPVV leek hierdoor op het verkeerde been gezet. Ollandia  bepaalde het spel en zij creëerden verschillende kansjes.  Even leek het erop dat de thuisploeg de score zou openen, maar Tom Wouters verdedigde op daadkrachtige wijze zijn doel. Later zou blijken dat hij vandaag van grote waarde was voor het team. Na een half uur spelen mocht Ollandia een vrije trap nemen in de buurt van de zijlijn. William Bekkers schatte de afstand richting het doel in en schoot de bal puntgaaf richting de 16m. Voor de meegereisde toeschouwers leek het alsof Stefan Erven scoorde, maar de bal veranderde door een verdediger van RKPVV van richting waarna hij in eigen doel verdween. Desondanks stond er een terechte 0-1 voorsprong op het scorebord. Ollandia voetbalde een sterke eerste helft en vertrok met een fijne 0-1 voorsprong richting de kleedkamers.

In de tweede helft leek RKPVV een krachtige peptalk van hun trainer te hebben gehad, want zij begonnen sterk aan de tweede helft. Ze lieten in deze helft duidelijk zien waarom zij bovenaan de ranglijst staan. Ze waren continu in aanval  en hadden weinig ruimte nodig om een schot op doel af te vuren. Hun eerste schot spatte uiteen op de paal en leverde alleen een corner op. In de 49e minuut leek een aanval van RKPVV voorlangs te gaan, maar helaas werd deze door een Ollandse verdediger van richting veranderd, waardoor de 1-1 alsnog bijgeschreven kon worden. Ollandia had in de tweede helft enkele mooie kansen, maar ditmaal was RKPVV veelal de dominante ploeg. Even later was het alsnog raak, nadat de thuisploeg onverwachts ruimte kreeg in de Ollandse 16m. Het schot had het geluk aan zijn zijde, maar was onhoudbaar voor de Ollandse verdediging. Plotseling keek Ollandia tegen een 2-1 achterstand aan. Zij gaven de moed niet op. In de 58e minuut werd een overtreding op Stefan Erven afgestraft met een penalty. RKPVV was hier op zijn zachts gezegd niet blij mee. Ollandia, en in het bijzonder Steven van Dijke, hield het hoofd koel. Zijn penalty vloog prachtig recht het doel in. 2-2. De spanning werd opgevoerd door beide partijen in de slotfase van de wedstrijd. Alles was nog mogelijk. Gerben Dankers gaf de bal mooi mee aan een sprintende Stefan Erven. Een schot dat mogelijk bedoeld was als voorzet, vloog op fantastische wijze in de kruising waarna een luid gejoel losbrak van spelers en supporters. Een prachtige ontknoping van een spannende wedstrijd. Met nog enkele minuten te gaan, gaf Ollandia de overwinning niet meer uit handen. Met een 2-3 eindstand namen zij de punten mee naar Olland. Volgende week speelt Ollandia 1 thuis tegen Menos 1. Tot dan!

 

 

Comments are closed.