Ollandia laat zich buiten spel zetten door Boerdonk

18 februari 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
18 februari 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia laat zich buiten spel zetten door Boerdonk

Ollandia 1 mocht afgelopen zondag op bezoek bij Boerdonk 1. Een wedstrijd tegen een ploeg waarvan we van tevoren wisten dat ze Ollandia met fel fysiek spel op het verkeerde been zouden proberen te zetten. En wat men verwachtte, gebeurde ook. Al vroeg in de wedstrijd kreeg Boerdonk een cadeautje, doordat een bal niet goed uitverdedigd werd door Ollandia en in eigen doel verdween. De 1-0 voor Boerdonk was binnen 4 minuten een feit. Vervolgens liet Boerdonk zien dat zij weliswaar niet beschikken over de betere voetbalkwaliteiten, maar toch wisten zij Ollandia uit hun spel te halen. Ook de scheidsrechter had het moeilijk om over de vele ‘overtredingen’ te beslissen. Ollandia probeerde het hoofd koel te houden, maar ook zij gingen commentaar geven, waardoor de wedstrijd alleen maar meer verhit werd. Dit kwam het spel niet ten goede. Ollandia probeerde voetballend de doorslag te geven, maar kwam hier nauwelijks aan toe. Ruimtes werden moeilijk gevonden en kansen konden niet voldoende gecreëerd worden. Het drama werd compleet toen Boerdonk dankbaar gebruikmaakte van een sliding van Ruud van Driel. Hun spits dook tuimelend de 16m in. De scheidsrechter zag hier een penalty in en Boerdonk stond zonder problemen met 2-0 voor. Vlak voor rust had Ollandia nog een kans op de aansluitende treffer, maar het schot van Gerbe Voets vloog helaas over het doel.

In de tweede helft leek er meer rust in de wedstrijd te komen. Ollandia kwam beter aan voetballen toe en de spelers konden elkaar gemakkelijker vinden. Het scoren in het doel bleek wel een moeilijke opgave. Kans na kans wilde er niet in of werd adequaat van de lijn gehaald door de Boerdonkse verdediging. De Ollandse verdediging werkte nauw samen en Sebastiaan van Kessel speelde hier een belangrijke rol in. Hij was zijn directe tegenstander vele malen te slim af. Boerdonk had in de slotfase weinig in te brengen en zij waren in de luxe positie met een 2-0 voorsprong. Ollandia creëerde kans na kans, maar Ollandia had de winst al weggegeven in de eerste helft. Met nog 10 minuten te gaan kreeg Ollandia nog een penalty en Steven van Dijke maakte het prima af. 2-1! Het slotoffensief van Ollandia was duidelijk, maar zorgde niet voor de verdiende gelijkmaker. Helaas waren ze vandaag te veel meegegaan in het spel van Boerdonk. Volgende week staat een uitwedstrijd tegen Tongelre 1 op het programma. Hopelijk zijn de punten dan voor Ollandia 1. Tot dan!


Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.