Ollandia sluipt top 3 binnen

1 april 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
1 april 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia sluipt top 3 binnen

Omdat Ollandia op zaterdag voetbalde i.v.m paaspop en de rest op zondag nog in actie moest komen hebben we door de 3-2 overwinning in ieder geval 1 dag op de 3e plek gestaan en dat geeft recht op de nacompetitie. De weg is nog lang maar Ollandia is aan een prima reeks bezig na de winterstop. 18 punten in 7 wedstrijden is een uitstekend resultaat.

Ook zaterdag begon Ollandia erg scherp aan de wedstrijd en werd HSE op eigen helft meteen vastgezet. Daardoor werden er bij HSE wat verdedigende foutjes gemaakt waar wij helaas nog niet voldoende genoeg van konden profiteren. Het was Stefan Erven die al in de 3e minuut prima langs zijn tegenstander sneed maar vanaf de achterlijn niemand van zijn medespelers kon bereiken. Maar de toon was wel gezet. HSE beschikte over een aantal zeer vaardige voetballers die het met name de Ollandse verdedigers lastig maakte maar zelf verdedigend ook regelmatig de fout in gingen waardoor Ollandia de nodige kansjes kreeg. Vooral de eerder genoemde Stefan Erven was aardig op dreef en wist broer Robert en collega spits Steven van Dijke regelmatig in stelling te brengen. Het was in de 34e minuut dat Steven van Dijke middels een hard schot een doelpoging ondernam. De keeper had deze bal niet klemvast en was Robert Erven er als de kippen bij om het af te maken, 1-0. Dit was tevens de ruststand want een prima kans voor Stefan Erven, na een vrije trap, werd over geschoten.

Na rust werd het niet veel anders. Ollandia voetbalde zoveel mogelijk naar voren maar ook HSE wist een aantal keren gevaarlijk door te komen. De blijdschap bij de supporterts was dan ook groot toen de 2-0 viel in de 55e minuut. Een prima vrije trap van Gerbe Voets werd prachtig op snelheid aan- en meegenomen door Stefan Erven die met zijn strakke voorzet broer Robert weet te bereiken, die zijn 2e van de middag liet aantekenen. Goal uit het boekje!!

Helaas was de wat geruststellende voorsprong van korte duur want 2 minuten later maakt HSE de aansluitingstreffer met een schot van afstand. Hierbij zag er de Ollandse verdediging er wat slordig en lankmoedig uit. Iets wat toch langzaam in de ploeg was geslopen want er waren voldoende kansen geweest om een ruime voorsprong te hebben maar er werd veel te slordig en gemakzuchtig met de kansen omgesprongen. Gelukkig duurde het niet lang of Ollandia had toch weer een marge van 2 doelpunten want na goed een duel in te gaan kon Stan de Beer een pass versturen naar de scherp staande Stefan Erven die vervolgens 2 spelers uitspeelt en beheerst afrond, 3-1 voorsprong.

Ollandia kwam nadien nog goed weg met een schot op de lat door een van de voorwaartsen van HSE maar moest in de 88e minuut toch nog een tegentreffer incasseren waardoor het toch nog billenknijpoen werd in de resterende tijd, incl 5 minuten blessure tijd. Maar al met al werd de verdiende overwinning binnen gehaald en konden een grote groep spelers en supporters met een goed gevoel richting paaspop.

KLik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.