Ollandia zakt door het ijs

30 april 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
30 april 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia zakt door het ijs

Aan het weer lag het niet en aan de grasmat ook zeker niet beide waren van goede kwaliteit. Ikzelf stond dan ook bij het uitstappen uit de auto, gezien het lekkere zonnetje, te twijfelen welke jas het zou worden. Op dat moment niet wetende dat we de warmste jas die middag nog zouden gaan krijgen van onze tegenstander Fiducia.

Het moet gezegd worden dat we drie bassispelers misten en deze ook alle drie in de verdediging staan maar dat mag zeker geen excuses zijn voor het getoonde spel.

Onze verdediging had het van het begin af aan moeilijk en moest vaak worden bijgestaan door het middenveld. Dit leidde er weer toe dat er een gapend gat viel tussen verdediging en aanval.

Daardoor werd met regelmaat de oude bekende lange trap naar voren uit de kast gehaald. Al met al niet het mooiste dat het voetbalspel ons te bieden heeft. Veel en slordig balverlies en de geboden ruimte op het middenveld waren voor de tegenstander een genot om mee te spelen. De snelle rechterspits van Fiducia maakte optimaal gebruik van de geboden ruimte en was onze verdediging dan ook vaak te snel af. Een strakke voorzet en het intikken was dan ook scenario dat bij 4 van de 5 goals werd gehanteerd. Dat er tussentijds toch nog twee maal werd gescoord door Ollandia en dat de scheidsrechter een loepzuivere goal van Ollandia niet zag, ruim 20 cm over de doellijn,  was allemaal bijzaak.

Ollandia verspeelt in 3 wedstrijden alles waar men vier weken geleden nog zo voor aan het strijden was met als dieptepunt een 5-2 nederlaag tegen de tweede van onderen op de ranglijst.

Genoeg om over te praten lijkt mij en naar we mogen hopen voldoende om de draad weer op te pakken en er vanaf volgende week weer vol voor te gaan. Het kaarsje van deze mooie competitie zo uit te laten gaan zou Ollandia onwaardig zijn en een verkeerd signaal afgeven aan al die hondstrouwe supporters die er ook afgelopen zondag weer bij waren.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.