Prima overwinning voor Ollandia

11 mei 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
11 mei 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Prima overwinning voor Ollandia

2 weken geleden was kampioenskandidaat Olympia Boys ook al de tegenstander van Ollandia en moesten we het onderspit delven. Toen hadden we het verlies aan onszelf te danken want waren we zeker niet de mindere en waren persoonlijke fouten debet aan de 2-1 nederlaag. Vandaag, donderdag 10 mei, waren het wederom 2 ploegen die aan elkaar gewaagd waren waarbij Olympia Boys iets meer in balbezit was en ook wat dreigender oogden. Vooral hun nummer 11, Marijn van Bussel, maakte het Ollandia erg lastig. Jos Leenderts moest telkens in de duels met hem al zijn wilskracht en felheid aanwenden om hem de baas te blijven. Wat Jos overigens prima deed en gaandeweg de wedstrijd werd van Bussel steeds onzichtbaarder. 

Ollandia speelde weliswaar iets meer op de eigen helft maar bleef vooral via Stefan Erven gevaarlijk bij de uitvallen. Het spel oogde bij Ollandia ook verzorgd waarbij eens niet veelvuldig de lange bal werd gehanteeerd maar telkens geprobeerd van achter op te bouwen, vaak begon dat bij Gerbe Voets.

Na 15 minuten begon Ollandia ook steeds meer op de helft van Olympia Boys te komen en was de eerste beste kans ook raak. Steven van Dijke werd vlak bij de cornervlag aangespeeld maar omringt door 2 tegenstanders. Toch wist hij zich tussen die 2 door te wringen en kon een strakke voorzet afleveren. De keeper dacht de bal op de kunnen rapen, riep ook “los” maar had niet op de inkomende Stefan Erven gerekend. Stefan kon net zijn voet net iets eerde tegen de bal zetten  en zo was het 1-0 na 18 minuten. Hierna probeerde Olympia Boys nog meer druk te zetten, kregen ook wel wat kleine kansjes die telkens door een Ollandia speler werden gepareerd. Tot aan de rust golfde het spel op en neer maar veranderde er niets aan de stand. 

Na de pauze werd Ollandia steeds sterker en kon Olympia Boys steeds minder een stempel op de wedstrijd drukken. Het was dan ook niet verrassend dat Ollandia op een 2-0 voorsprong kwam. Het was Stefan Erven die na een steekpass van William Bekkers alleen op de keeper af ging en de ingeschoten bal via de keeper bij Remco Voets kwam. Remco omspeelde zijn tegenstander en werd daarbij onregelmentair neergehaald waarna de scheidsrechter terecht naar de stip wees. Dat is dan een karweitje voor Steven van Dijke die dit in de 63e minuut naar behoren afronde.

Nu werd het duel wat onvriendelijker, wat scherper zonder dat daarbij over de schreef werd gegaan. De goedleidende scheidsrechter vd Walle hield het duel goed in de hand. Olympia Boys bleef wel aandringen maar echt gevaarlijk konden ze niet meer worden. Ollandia bleef redelijk gemakkelijk overeind en wist de score zelfs nog uit te breiden. Een prima pass over de volle breedte van Stan de Beer bereikte Remco Voets aan de zijlijn die een heerlijke voorzet kon afleveren op het hoofd van de inkomende Steven van Dijke, 3-0 voor Ollandia en voor Steven alweer zijn 34e treffer. Nog eentje en onze kantinebeheerder Wim Koolen kan het beloofde fustje aansluiten.

Ollandia kan de komende wedstrijden van grote invloed zijn voor het verdere verloop van de competitie want komende tegenstanders Millheezer Boys en Spv doen nog volop mee voor het kamioenschap en/of nacompetitie. En als Ollandia deze wedstrijden voetbalt zoals vandaag dan kunnen we de comptitie mooi afsluiten.

Comments are closed.