Opnieuw verdiende winst voor Ollandia

13 mei 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
13 mei 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Opnieuw verdiende winst voor Ollandia

Opnieuw heeft Ollandia een overwinning behaald tegen een van de kandidaten voor het kampioensschap. Evenals afgelopen donderdag speelde Ollandia een prima wedstrijd en waren ze de bovenliggende partij tegen Milheezer Boys. Als je Ollandia de laatste weken ziet voetballen dan denk je nog eens terug aan die 3 of 4 wedstrijden die onnodig werden verloren van ploegen uit de onderste regionen. Ze hadden zo bij de bovenste 3 moeten staan. Maar het is niet zo en dus moeten we vooral blij zijn met de punten en hopen dat ze in het nieuwe seizoen wat stabieler zijn en dan m.n in de wedstrijden waarin we meer zelf het spel moeten maken.

Vandaag begonnen we trouwens ook dramatisch. Reeds na 70 seconden stond er 0-1 op het scorebord. Veel vlugger gaat niet. Een diepe bal over de breedte van het veld kwam terecht bij de rechterspits die simpel de “wild” inkomende Stan de Beer omspeelde en een schot op doel kon geven. De gladde bal kon niet klemvast worden gehouden door Tom Wouters waardoor de spits van Milheezer Boys simpel de bal kon binnentikken.

Nadien was het even afwachten hoe Ollandia onder die onverwachte tegenvaller zou reageren en hopelijk niet overlopen zou worden door Milheezer Boys. Gelukkig gebeurde dat niet en na een paar minuten waren de spelers van de schrik bekomen en gingen weer voetballen zoals ze dat de laatste wedstrijden doen. Vanuit achter aan voetballen en niet te bang om de combinaties te maken. Dus zien we al snel in de wedstrijd een steeds meer de overhand krijgend Ollandia die nog geen echte grote kansen weet te creëren maar wel steeds dreigender wordt. Dus snel viel dan ook de gelijkmaker. Een breedtepass van William Bekkers kwam terecht bij Stefan Erven die met de bal aan de voet naar binnen trok en op de rand van de zestien uithaalde met een schot. Via de rug van een verdediger zagen we de bal in het doel verdwijnen. Een tikkeltje gelukkig maar wel terecht en mooi dat de man in vorm deze goal wist te maken. Ollandia bleef hierna op jacht gaan naar meer doelpunten en was in de duels ook iets feller en meer gefocust op de winst dan de tegenstander. In de 26e minuut waren er een paar mooie combinaties op het middenveld die besloten werden met een prachtige steekbal van William Bekkers op de goed vrij gelopen Gerbe Voets die de bal beheerst in de verre hoek schoof, onhoudbaar voor de keeper, 2-1 voorsprong. Nog voor de rust wist Ollandia die voorsprong uit te breiden naar 3-1 en 4-1 door het duo dat elkaar al de gehele competitie goed weet te vinden. Aangever Stefan Erven en afmaker Steven van Dijke. Steven had hiermee de doelstelling en weddenschap van 35 goals bereikt en zelfs overtroffen waardoor Wim, onze kantinebeheerder, de munten voor 1 fust bier kon gaan tellen.

Na rust was Ollandia een stuk minder aanwezig. Het liet zich te ver inzakken en speelde teveel op de eigen helft waardoor Milheezer Boys het gevoel kreeg dat er misschien toch nog wat te halen viel. Toch wisten ze niet echte kansen te creëren en kon Ollandia, ondanks wat gemakzucht, toch relatief gemakkelijk overeind blijven. De 2e treffer voor Milheezer Boys was typerend voor dat moment in de wedstrijd. Een misverstand tussen Tom en Carlo, over wie de bal zal wegtrappen maakt dat beide twijfelen en uiteindelijk de spits wel zijn voet tegen de bal plaats en langzaam in het doel verdwijnt. Dit was in de 60e minuut en daar is het wel bij gebleven. Een uitstekende overwinning en a.s zondag op bezoek bij SPV, de volgende kandidaat voor het kampioenschap en/of nacompetitie. Eens kijken of we daar ook voor een verrassing kunnen zorgen.

Comments are closed.