Ollandia 1 toont grote klasse

20 mei 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
20 mei 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia 1 toont grote klasse

Na de zegereeks van de afgelopen weken, stond vandaag wederom een wedstrijd tegen een tegenstander uit de hoogste regionen van de 5e klasse F op het programma. SPV uit Vlierden werd met een bezoek vereerd. In het eerste kwartier van de wedstrijd had Ollandia het moeilijk om op de been te blijven. SPV begon pittig aan de wedstrijd, waarbij menige speler niet rechtop bleef staan. De scheidsrechter had het er druk mee om de sfeer goed te houden en de pittige overtredingen te beoordelen. Voor enkele overtredingen had men een gele kaart moeten geven, maar helaas gebeurde dit niet. Ollandia probeerde koste wat kost de frustratie in te houden, want commentaar levert vaak niets op. Voetballen had de hoogste prioriteit. Gedurende de wedstrijd kwam Ollandia steeds meer aan voetballen toe. Na 20 minuten was er de eerste goal voor Ollandia. Stefan Erven was vandaag in bloedvorm en hij wist een rol te spelen bij alle goals die vandaag zouden vallen. Hij gaf de bal prachtig voor op Steven van Dijke. Deze laatste speelde de bal met een perfect lobje over de keeper, die gelukkig voor Ollandia te ver voor zijn doel stond. 0-1! Ollandia was SPV regelmatig te slim af en de kansen van de thuisploeg waren niet echt gevaarlijk. Vlak voor rust kwam Robert Erven in de ploeg voor de geblesseerde William Bekkers. Hij bleek een gouden wissel te zijn. Amper een minuut in de wedstrijd en zijn droge schuiver vloog in de lange hoek. Ruststand 0-2. Na rust was het spel van SPV wederom pittig te noemen, waardoor de gemoederen soms hoog opliepen. Ollandia maakte hier korte metten mee door de voorsprong verder te vergroten. Een corner van Stefan Erven in de 58e min werd door Gerbe Voets op fantastische wijze via het hoofd in het doel gekopt. 0-3! De achterhoede werd vervolgens wakker geschud, doordat een plotselinge kans van SPV het net vond. 1-3. Ollandia gaf als antwoord een goed opgebouwde aanval waarbij Stefan Erven zijn medespeler Steven van Dijke op zijn wenken bediende. De goalie kwam uit richting Stefan, maar de goed meegelopen Steven van Dijke stond vrij om te scoren. 1-4! Vijf minuten later was het wederom raak, doordat de scheidsrechter de voordeelregel toepaste. Stefan Erven en zijn tegenspeler lagen geblesseerd op het veld. SPV was even in de war en Steven van Dijke wist wat hem te doen stond. De 1-5 vloog moeiteloos in het net. In de 73 min leek de nachtmerrie voor SPV compleet toen Robert Erven de bal à la van Persie via het hoofd in het doel kopte. 1-6! De wedstrijd bleek nog niet gespeeld te zijn. SPV kon nog binnen 5 minuten twee maal scoren en zo de eindstand op 3-6 vast te stellen. Bij het klinken van het eindsignaal was iedereen van Ollandia blij met de einduitslag. Volgende week vindt de laatste competitiewedstrijd plaats, ditmaal tegen Boerdonk. Tot dan!

Comments are closed.