Criteria voor afgelasten wedstrijden en trainingen

22 mei 2018
categorie: Nieuws 2017-2018
22 mei 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Criteria voor afgelasten wedstrijden en trainingen

Er is nogal eens onduidelijkheid wanneer trainingen en/of wedstrijden vanwege weersomstandigheden of conditie van de velden worden afgelast. In dit document vinden jullie de criteria op basis waarvan trainingen en wedstrijden kunnen worden afgelast:

Op de dag van de training worden de velden op maandag, dinsdag en woensdag door Erik Huijbregts gecontroleerd en op donderdag door Martien Hagelaars. Voor 5 uur wordt er door deze personen doorgegeven of de trainingen kunnen doorgaan dan wel of er beperkingen zijn voor het gebruik van de trainingsvelden, b.v. geen trainingsactiviteiten in de doelgebieden en/of andere delen van het veld. Dit word kenbaar gemaakt op de App van de trainers en leiders.

Voor de doorgang van de wedstrijden zal door Martien Hagelaars in samenwerking met het wedstrijdsecretariaat de velden worden beoordeeld. De genomen besluiten zijn niet voor discussie vatbaar en dienen onverkort te worden opgevolgd.

De volgende criteria zijn bepalend.

Criteria voor afgelasting

 • Door besluit KNVB
 • Door besluit van de gemeente
 • sneeuw met natte ondergrond
 • sneeuw met bevroren ondergrond
 • ijzel
 • onweer/bliksem
 • gevoelstemperatuur (jongste pupillen)
 • drassig veld door regenval
 • water voor de doelen/16 metergebied
 • vorst met zachte ondergrond
 • vorst met bevroren ondergrond
 • dooi met bevroren ondergrond

Op de veldje achter De Loop’r kan er in principe altijd getraind worden behalve bij gevaarlijke weersomstandigheden als onweer en storm. Het kan zijn dat op een wedstrijddag de wedstrijden in de ochtend doorgaan maar dat de weersomstandigheden dusdanig verslechteren dat deze in de middag toch afgelast worden.

De beslissing voor afgelasting ligt altijd bij het wedstrijdsecretariaat en bovenvermelde personen en is bindend voor alle teams.

Namens het bestuur,
Erik Huijbregts

Comments are closed.