JO15 en JO13 kampioen voorjaarscompetitie

31 mei 2018
categorie: Nieuws 2017-2018
31 mei 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor JO15 en JO13 kampioen voorjaarscompetitie

Afgelopen woensdag stonden er voor de Ollandia jeugd nog enkele belangrijke inhaalwedstrijden op het programma, want zowel Ollandia Jo15-1 als Jo13-1 hadden nog een kans op het kampioenschap.

             Doordat Ollandia Jo15-1 afgelopen zaterdag zelf won en de concurrentie punten liet liggen, kon het bij winst in de inhaalwedstrijd op WEC nog kampioen worden. Afgelopen woensdag stonden beide teams in Wijbosch aan de aftrap en ontstond er een heen en weer gaande strijd, waarin zeker in de beginfase WEC het gevaarlijkst was. In deze wedstrijd, onder leiding van de jonge maar goed leidende scheidsrechter, kreeg Ollandia steeds meer vat op het spel, creëerde het zelf ook enkele kansen en kon het na een goed uitgespeelde aanval de 0-1 scoren. In de 2de helft kwam Ollandia goed uit de startblokken en scoorde al snel de 0-2. Toen daarna ook de 0-3 nog in het doel van de tegenstander lag, was de winst definitief binnen en het kampioenschap een feit. Het verdiende applaus van de vele meegereisde supporters kon in ontvangst worden genomen, de champagne ontkurkt worden en de confettie regen beginnen. Een mooie teamprestatie voor Ollandia Jo15-1, dat na een moeizaam najaar, toch steeds tijdens de trainingen de goede wil en juiste inzet is blijven tonen en elke wedstrijd weer vol overgave de strijd aanging. Met in 11 wedstrijden, waarin 9x winst en 1x gelijk, een echt teamresultaat en dat maakt dit kampioenschap, waarin velen die dit nog niet eerder mochten meemaken, alleen maar mooier en zeker verdiend. Dit Jo15-1 team heeft Ollandia en ook het tenue, gesponsord door Suzuki Garagebedrijf Markgraaff B.V., op een positieve en waardige manier uitgedragen.  Vv Ollandia feliciteert het kampioensteam Ollandia Jo15-1, dat bestaat uit: Mara Markus, Robin v Nuland, Brian vd Hurk, Sem Jacobs, Mark vd Biggelaar, Jorg v Lierop, Gijs Ooijen, Frans v Esch, Sem Burghout, Tijn Timmermans, Jilles Avezaat, Luc vd Wetering, Jelle Berkers, Bram Ooijen en Linde vd Biggelaar en wordt begeleid en getraind door Bart vd Riet, Gerbe Dankers en Carlos Ooijen en keeperstrainers Hans v Eijk en Bart Leenderts.

            Enkele kilometers verderop, in Dinther, stond er eveneens een spannende wedstrijd op het programma. Hier moest Ollandia Jo13-1 aantreden tegen Avesteyn, een tegenstander die ook nog kans maakte op het kampioenschap. Na de goede resultaten in de najaarsreeks werd Ollandia Jo13-1 hoger ingedeeld met alleen maar zware tegenstanders van veel grotere clubs. Vanaf de eerste competitiewedstrijd  in deze klasse lieten onze jongens zien dat ook dit geen probleem hoefde te zijn. Ze streden voor elke meter en combineerde dit vaak met mooi voetbal en met nog 2 wedstrijden voor de boeg kwam een kampioenschap binnen bereik. Ze moesten hiervoor wel de uitwedstrijd tegen concurrent Avesteyn winnend afsluiten. Het werd geen wedstrijd waar het mooiste voetbal op de grasmat werd gelegd, maar de spanning vergoede veel. Avesteyn was deze keer zeker niet de mindere en zette volop druk op het Ollandia doel. Bij een van deze aanvallen, ver in de 2de helft, ontsnapte Ollandia aan een tegendoelpunt via lat en reddingen op de doellijn. Hierop volgde een scherpe counter en werd na een goede voorzet de lat geraakt. De terug stuitende bal werd alsnog koelbloedig ingeschoten en de 0-1 was een feit. Avesteyn probeerde er nog alles aan te doen, maar Ollandia gaf geen krimp meer en wist de voorsprong over de streep te trekken. Na het laatste fluitsignaal van de, ook hier jonge zeer goed leidende, scheidsrechter was het ongeslagen kampioenschap onder luid applaus van de eveneens vele aanwezige supporters een feit. Onder het genot van de champagne en confettieregen  konden de felicitaties in ontvangst worden genomen. Na 9 wedstrijden met 8x winst en 1x gelijk was  Ollandia Jo13-1, met 1 wedstrijd minder en 2 punten meer, de verdiende kampioen. Een mooie prestatie en vv Ollandia feliciteert dan ook alle spelers en trainers/leiders van Ollandia Jo13-1. De positieve uitstraling van dit team is mede mogelijk gemaakt door de tenue sponsor Melkveebedrijven van Oirschot&Verhagen. Het Ollandia Jo13-1 kampioensteam bestaat uit: Merlijn Peters, Ferry Schut, Lars v Doorn, Bas v Lierop, Dirk vd Biggelaar, Jesse Jacobs, Thomas de Bie, Wout v Rooij, Bouke Engbers, Willem v Kessel, Stijn v Oirschot, Kay Verhagen, Rens de Roo en Niels v Eijk en worden begeleid en getraind door Rob vd Heijden, Martijn de Roo, Koen Wouters, Michel v Hoof en Meine Engbers en keeperstrainers Hans v Eijk en Bart Leenderts.

            Zoals deze teams hebben laten zien kan ook een kleine club toch groot zijn en hebben ze een voorbeeld gegeven voor ander jeugd. Mogelijk zijn er nog meer kinderen vanaf 5 jaar die nog niet voetballen en die graag het voorbeeld van deze kinderen bij Ollandia willen volgen. Heeft iemand hierin interesse dan kan men contact opnemen met Ollandia. Voor informatie kan men ook kijken op www.ollandia.nl.

Comments are closed.