Ollandia in tweede helft langs White Boys

8 oktober 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
8 oktober 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia in tweede helft langs White Boys

Olland – Het lukte Ollandia pas in de tweede helft om White Boys uit Waspik op achterstand te zetten: 2-5.

Onder een heerlijk najaarszonnetje op een prachtig, maar klein, veld en tegen een onbekende tegenstander was het voor Ollandia een wedstrijd waar vooraf weinig van gezegd kon worden. De tegenstander, allemaal uit Poolse spelers bestaand, was in de voorafgaande wedstrijden een punt rijker geworden, maar gaf al snel aan dat het geringe puntenaantal een kwestie van tijd zou zijn. Veel beter dan Ollandia kwamen zij uit de startblokken en zetten Ollandia op eigen helft vast. Het was dan ook al in de 5e minuut dat de 1-0 op het scorebord stond. Ollandia liep net als bij de vorige wedstrijd achter de feiten aan. Gelukkig was het Stefan Erven die in de 15e minuut de 1-1 liet aantekenen. Mocht je nu denken dat Ollandia wel wakker zou zijn geschud dan heb je het mis, want in de 20e minuut liet de achterhoede zich wederom verrassen bij een corner. Het was dat een overtreding in het 16 metergebied door de goed leidende scheidsrechter direct een strafschop opleverde voor Ollandia anders zou de ruststand wel eens anders kunnen zijn geweest. Steven van Dijke liet deze kans niet aan zich voorbijgaan en zorgde er voor dat Ollandia met een 2-2 stand konden gaan rusten.
Het moet wel dat er harde woorden zijn gevallen in de rust bij Ollandia, want de tweede helft liet een heel ander spelbeeld zien. Het was pech en een zeer goed keepende doelman van de White Boys die er voor zorgden dat de voorsprong voor Ollandia pas in de 65e minuut op het scorebord kwam te staan. Een op maat gegeven voorzet van Stefan Erven werd met een prachtige kopbal afgewerkt door wederom Steven van Dijke. Maar pas toen Stefan Erven er in de 83e minuut met een snelle uitbraak 2-4 van maakte, kwam er rust in het spel van Ollandia.
Dat Rob van der Heijden er in de 88e minuut met een solo door het hart van de verdediging nog 2-5 van maakte was de kers op de taart van deze middag. Toch zal Ollandia bij volgende wedstrijden zich moeten gaan realiseren dat een wedstrijd ook in de eerste helft verloren kan worden. Echter na 3 wedstrijden 7 punten is een luxe die ze al vele jaren niet meer gekend hebben en daarom mogen ze met veel vertrouwen de volgende wedstrijd tegemoet zien.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.