Ollandia neemt koppositie over van Riel

15 oktober 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
15 oktober 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia neemt koppositie over van Riel

Onder de heerlijke zonnestralen van een mooie herfstdag is er de belangrijke wedstrijd om de koppositie tussen Ollandia en Riel. Onder leiding van de de hr Visser uit Boxtel werd er klokslag 14:30 uur afgetrapt en 40 seconde later leek de 1-0 op het scorebord te komen. Een levensgrote kans voor Steven van Dijke na prima voorbereidend werk van Stefan Erven. Zoals u al zult begrijpen ging deze kans helaas verloren en bleef de beginscore op het bord staan. Maar niet voor lang want het was al in de 2e minuut dat de spits van Riel, Peter de Weert, de bal wat gelukkig via een blok van Gerbe Voets meekreeg en alleen voor onze keeper de bal beheerst in het doel schoot. Zoals ook de afgelopen wedstrijden liepen we al vlug achter de feiten aan. Maar het moet gezegd worden, het was toch anders als de afgelopen weken want Ollandia ging meteen na deze tegenvaller de strijd aan en zocht de helft van de tegenstander op met regelmatig een kansje. In de 4e minuut was het been van Robert Erven net te kort om een prima voorzet van Stefan Erven in het doel te werken. 3 minuten later was het wel raak. Stefan Erven ging op rechts het duel aan met zijn directe tegenstander, speelde deze uit, kwam met de bal aan de voet naar binnen en gaf een prima steekpass op de inmiddels diepgaande Steven van Dijke die de bal hard en strak in de verre hoek plaatste, een prachtige goal. Vanaf dat moment was het een gelijkopgaande strijd waarbij in het resterende deel van de 1ste helft Riel iets meer in balbezit was en Ollandia dreigender in de counter en omschakeling. De 1-1 ruststand was een juiste weergave van de wedstrijd tot dan.

In de 2de helft zien we een zelfde spelbeeld als voor de pauze waarbij Riel iets minder op onze helft vertoefde en Ollandia iets dreigender leek. Zonder overigens tot grote kansen te komen want het was juist Riel die de eerste grote kans kreeg. Hun spits slalomde vanaf de linkse kant door onze verdediging en kwam alleen voor onze keeper. Het was dat Tom zijn doel goed verkleinde en zodoende de Rielse aanvaller dwong de verre hoek op te zoeken. Dat deed hij dan ook maar de bal verdween net aan de goede kant voor ons langs de paal over de achterlijn en bleef de 1-1 op het bord. Een paar minuten later was het aan de andere kant dat Ollandia de score kon opvoeren maar ondanks een scrimmage met diverse doelpogingen bleef de bal voor de doellijn en was een corner uiteindelijk het resultaat. Het leek steeds meer op een gelijkspel uit te draaien waarbij ook duidelijk was als er een doelpunt gescoord zou worden dat waarschijnlijk ook de winnaar van de middag zou opleveren. Gelukkig voor ons was dat Ollandia want in de 70 minuut kwam er een penalty nadat Robert Erven bij een doelpoging onderuit werd gehaald. Bij deze doelpoging was volgens diverse mensen de bal al over de doellijn geweest maar niet opgemerkt door de scheidsrechter, die overigens een prima wedstrijd floot. Gelukkig deed Steven van Dijke wat hij moest doen en zette de penalty om in een doelpunt, 2-1. Riel drong hierna nog meer aan en kreeg in de 82e minuut nog een levensgrote kans maar de bal werd in het zijnet geschoten. Ollandia maakte iets beter gebruik van de geboden ruimte want een inspeelpass van Stan de Beer op Steven van Dijke deed hem vrij voor de keeper belanden en op het juiste moment speelde hij de bal breed op de meegelopen Stefan Erven die de 3-1 liet aantekenen. De vreugde om deze bevrijdende treffer was groot bij Ollandia en zien door deze overwinning zichzelf terug aan de kop van de standenlijst. Met deze strijdlust en geloof moet er iets moois kunnen groeien maar we zijn nog maar 4 wedstrijden onderweg en kan er nog veel gebeuren. Volgende week wacht OVV’67 uit Oosteinde. Hopelijk gaan we dan ook weer een mooi wedstrijd tegemoet.

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.