Ollandia pakt ook in Tilburg de punten

19 november 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
19 november 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia pakt ook in Tilburg de punten
In een wedstrijd waarop voorhand met enige zorg naar werd uitgekeken heeft Ollandia de drie punten gepakt. Over de gehele wedstrijd gezien ook wel terecht maar het had zo anders kunnen zijn als de 2-0 niet in buitenspel positie zou zijn gescoord door SVG.
Het was de eerste echt koude zondag van het jaar dat er werd afgereisd naar SVG in Tilburg. Op voorhand was bekend dat het een goed draaiend team was met een paar zeer snelle en behendige spelers. Gezien de stand was het voor beide teams van belang om de volle buit bij te kunnen schrijven. Als men nu zou denken dat, gezien de eindstand, het een gemakkelijke middag is geweest voor Ollandia dan is het de schijn die bedriegt. Het was een wedstrijd die in de eerst 30 minuten alle kanten op kon. Zo was het SVG die in de 28e minuut de score opende met een prachtige voorzet die werd afgerond door Ridowan Badrour en was het dezelfde speler die direct daarop de bal weer in de touwen deed belanden, echter tot geluk van vele meegereisde supporters van Ollandia in buitenspelpositie. Door deze acties leek Ollandia te zijn wakker geschud en het was Rob van der Heijden die direct daarna de 1-1 liet aantekenen door een harde gegeven voorzet van Stefan Erven direct met een harde schuiver onder in de hoek te plaatsen. Toen 2 minuten daarna Robert Erven zich geweldig vrijspeelde op rechts en een voorzet op maat gaf was het broer Stefan die daar wel raad mee wist en de 1-2 liet aantekenen om vervolgend met zijn ploeggenoten met deze stand de kleedkamer op te gaan zoeken.
Direct na de aftrap was het een domme overtreding van een SVG speler in het strafschopgebied die een penalty veroorzaakte en daarmee schijnbaar de wedstrijd een beslissende zet gaf. Steven van Dijke wist met deze kans wel raad en gaf een staaltje van zelfvertrouwen weg door te scoren met de beroemde paneka variant 1-3. In de 72 e minuut was het het goed optreden van Josje Leendert op het middenveld die met een prachtig gegeven pass Stefan Erven alleen op de keeper af liet gaan. Ook hij wist deze kans te verzilveren en een veilige 1-4 op liet tekenen. Dat er daarna toch nog de 2-4 viel was jammer voor het doelgemiddelde maar had geen effect meer op de wedstrijd die solide werd uitgespeeld door de koploper in deze klasse Ollandia.
Volgende week is Ollandia vrij maar de week daarop staat de belangrijke uitwedstrijd tegen Tuldania op het programma. Wij rekenen dan weer op de vele vaste supporters.
Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.