Ollandia en Tuldania delen de punten

3 december 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
3 december 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia en Tuldania delen de punten

Op een, ondanks de regen, prima veld speelde Ollandia de belangrijke uitwedstrijd bij Tuldania. Deze waren vorige week de glorieuze winnaar in de wedstrijd bij Riel en voelden de kans om weer de aansluting bij de koploper, wij dus, te krijgen.

Vanaf het fluitsignaal was het te merken dat Tuldania voor die kans wilde gaan. Veel strijd en fysieke inbreng waren de kenmerken daarvan. Veel de lange bal hanteren om de snelle voorwaarstsen te bereiken was het andere kenmerk. Veel leverde dat Tuldania niet op. In de 1e helft zijn ze tot een schot gekomen wat door Tom gestopt moest worden en er nog een beetje gevaarlijk uitzag. Bij Ollandia was het veldspel wel beter verzorgd maar zaten er ook meer slordigheden in in vergelijking met de vorige wedstrijden. Echt 100% kansen hebben wij ook niet gehad maar toch wel een viertal kansjes die met een beetje geluk wel het doel hadden gevonden. Met name Steven van Dijke was met een tweetal koppallen dichtbij de openingstreffer. Ook Robert Erven had in de eerste 15 minuten met een beetje geluk wel het doel gevonden. Maar niets van dat alles gebeurde dus werd er met de beginstand de kleedkamers voor de rust opgezocht.

Na rust zien we het tempo bij beide ploegen wat omhoog gaan en zagen we dat  Ollandia een licht overwicht kreeg wat zich snel uitbetaalde. In de 48e minuut snelde Robert Erven aan de rechtse kant voorbij zijn tegenstander en de harde voorzet vanaf de achterlijn werd door een eigen verdediger, samen met onze spits Steven van Dijke, over de doelllijn gewerkt. Chauvinistisch als we zijn tellen we het doelpunt voor Steven, 0-1. Helaas konden we maar een minuut genieten van de voorsprong want in de eerstvolgende aanval werd er door Ollandia aan de linkse kant onvoldoende goed mee terugverdedigd waardoor een Tuldania speler op rechts kom doorkomen en een afgemeten strakke voorzet kon geven. De linkeraanvaller van Tuldania kwam uit de rug van verdediger Ruud van Driel gelopen en hoefde toen alleen maar binnen te tikken, een tegenvaller voor Ollandia en een 1-1 stand. Ollandia bleef daarna toch wel iets beter maar Tuldania, met haar lange ballen en strijdlust bleef gevaarlijk bij de uitvallen. Toch kregen we de kans weer op voorsprong te komen want de doorgebroken Stefan Erven werd neergehaald in het zestienmeter gebied en een penalty was het gevolg. Helaas voor ons werd de toch redelijk goed en scherp ingeschoten bal van Steven van Dijke door de keeper onder uit de hoek getikt. Hierna kregen we nog 2 goede kansen waar die van Robert Erven de beste was. Een meer dan uitstekende steekbal van Stefan Erven op de goed vrij gelopen broer Robert deed hem alleen voor de keeper komen. Met een lobje probeerde hij hem te verschalken en dat gebeurde ook maar helaas ging de bal wel aan de verkeerde kant van de paal langs het doel. 1-1 eindstand wat iets meer had mogen zijn maar gezien het totale wedstrijdbeeld kan Ollandia ook leven met een gelijkspel en hebben we Tuldania nog steeds op afstand staan in de ranglijst.

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.