Ollandia weet een lastige wedstrijd tegen EDN'56 te winnen

9 december 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
9 december 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia weet een lastige wedstrijd tegen EDN’56 te winnen

Afgelopen zondag speelde Ollandia haar laatste thuiswedstrijd voor de winterstop. EDN’56 uit Haghorst kwam op bezoek. Vanaf de allereerste minuut bleek dat zij de winst niet zomaar aan Ollandia zouden geven. Het resultaat was een fysieke, enerverende wedstrijd, waarin beide teams kansen creëren zonder echt gevaarlijk te zijn.

Ollandia probeerde door middel van lange passes via de rechterflank op te komen, waarbij spelers elkaar gaandeweg beter wisten te vinden. In eerste instantie wist Robert Erven een doelpoging te wagen, maar het was uiteindelijk Steven van Dijke die in de rebound gebruikmaakte van de keeper die op de grond lag en de 1-0 binnen tikte. Het spelbeeld in de eerste helft was niet altijd een lust voor het oog, maar de toeschouwers werden aan beide kanten getrakteerd op verschillende counters. De ruststand bleef steken op 1-0.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders. Ollandia had de betere kansen op een doelpunt, maar ze waren niet altijd nauwkeurig in de afronding. Een daadkrachtige samenwerking tussen Stefan Erven en Steven van Dijke leek te zorgen voor een 2-0 voorsprong. Helaas meenden zowel de grens- als de scheidsrechter gezien te hebben dat de bal over de achterlijn geweest was,waardoor het doelpunt niet goedgekeurd kon worden. Ollandia had de betere kansen, maar het geluk was niet aan hun zijde. De bal vloog enkele malen rakelings voorlangs of net naast het doel. In de slotfase liet Stefan Erven zijn kwaliteiten zien door zich los te maken van zijn directe tegenstander.  Met een niet bij te houden solosprint counterde hij richting het doel van EDN’56. Helaas ging de bal voorlangs,waarna een verdediger de bal over de zijlijn speelde. Bij het Ollandse doel toonde de verdediging grote klasse door koste wat kost het eigen doel schoon te houden. Op deze wijze ontsnapte zij ternauwernood aan een tegendoelpunt. Het spel was zeer fysiek van beide teams, waardoor de scheidsrechter zijn handenvol had om de vele duels te beoordelen. Terwijl de laatste minuten weg tikten,zette Ollandia nog eenmaal gezamenlijk de aanval in. Via Jos Leenderts en Steven van Dijke kwam de bal uiteindelijk bij Robert Erven. Hij maakte het op fantastische wijze af door de bal binnen te tikken. De ontlading van spelers en supporters was tot in de wijde omtrek te horen. Met een veilige 2-0 voorsprong werd de wedstrijd afgerond en de winst bleef in Olland. Volgende week luiden we met de uitwedstrijd tegen Essche Boys de winterstop in. De wedstrijd begint al om 14u. Hopelijk tot dan!

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.