Ollandia wint en gaat als koploper "kerstreces" in

24 december 2018
categorie: Wedstrijdverslagen
24 december 2018, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia wint en gaat als koploper “kerstreces” in

De belangen vooraf voor Ollandia waren groot nu vorige week geheel onverwachts de wedstrijd LSV-Riel was doorgegaan en door een overwinning Riel de koppositie van Ollandia had overgenomen.

Niet enkel de eer om als koploper 2018 uit te zwaaien maar ook de stand voor de eerste periode stond op het spel. Er was voor Ollandia dan ook alles aan gelegen om de drie punten uit Esch mee te nemen naar Olland.

Bas van Engelen had zijn elftal op een aantal plaatsen moeten wijzigen ten opzichte van voorgaande wedstrijden omdat de vakantie al was begonnen voor een aantal van zijn spelers en omdat er een aantal blessures binnen zijn vaste kern waren. Het invullen van de openstaande posities had weer als gevolg dat op er andere plaatsen geschoven moest worden. Echter het moet vooraf gezegd worden de linies stonden goed en de inzet en de wil om te winnen was super. Zo kon het al zijn dat uit de allereerste aanval van Ollandia het scorebord al bijna aan het werk gezet kon worden. Een vrijgespeelde Stefan Erven voorzag Steven van Dijke van een perfecte voorzet. De kopbal ging echter rakelings langs. Maar de pijlen waren gericht en de ene na de andere aanval ging richting goal van de tegenstander.

De uitblinker van de wedstrijd Stefan Erven was zijn directe tegenstander steeds weer te snel af en het kon dan ook niet uitblijven of de eerste goal zou gaan vallen. Zo was het in de 22 e minuut dat Stefan zich weer vrij wist te spelen op rechts en een perfecte voorzet gaf. Goaltjesdief Steven van Dijke wist er wel raad mee en gaf het scorebord de welverdiende stand van 0-1. Niet veel later was het wederom Stefan die zich vrijspeelde op rechts en de bal voorgaf. Deze kwam niet voor de goal maar iets verder naar achteren. Het was echter Broer Robert Erven die met een perfecte sliding richting goal  de verdediger en de keeper op het verkeerde been zette en de 0-2 liet aantekenen.

Daarna waren er een aantal mogelijkheden om de score verder uit te breiden. Maar net als in de laatste wedstrijden van het jaar beloonde Ollandia zich ook nu niet door de derde te laten aantekenen en de wedstrijd daarmee op slot te gooien.

Ook in de tweede helft waren er kansen voor Ollandia om de score te verhogen maar ook toen bleef de geruststellende derde goal uit. Net toen iedereen dacht dat de wedstrijd gespeeld was was het de scheidsrechter die de spanning terugbracht door uit het niets een penalty aan Essche Boys te geven.

Niemand die er ook maar iets van begreep toen drie spelers van Essche Boys samen met de goed keepende Tom Wouters het luchtduel aangingen er een penalty werd gegeven voor Essche Boys. Zelfs vanaf de bank van Essche Boys klonk het ongeloof en kon men het vervroegde kerstcadeau wel waarderen. De Penalty werd vlekkeloos benut en de 1-2 was geboren, om maar in kerstsfeer te blijven. Het was vanaf dat moment niet de tegenstander die het Ollandia moeilijk maakte maar de wispelturige scheidsrechter die door zijn fluitgedrag nog roet in het eten  kon gooien voor Ollandia.

Gelukkig kwam het niet zo ver en kan Ollandia zich op gaan maken voor de wedstrijd op 20 januari tegen SVSOS om dan op het eigen sportpark de eerste periode titel van dit seizoen te gaan pakken.

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.