Ollandia neemt door winst en verlies afstand

4 februari 2019
categorie: Wedstrijdverslagen
4 februari 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia neemt door winst en verlies afstand

Bovenstaande tekst verdient enige uitleg. Door de winst van Ollandia in eigen huis op SVG uit Tilburg en het verlies van Riel in eigen huis van Irene loopt Ollandia verder weg van Riel.

Natuurlijk moet je eerst uitgaan van je eigen wedstrijd en deze, als potentiele kampioenskandidaat,  winnen, echter het bericht na de wedstrijd dat Riel met 3-5 verloren had van Irene uit Gemonde kwam toch wel als een grote verrassing en cadeau binnen bij de spelers en de vele Ollandia supporters.

De wedstrijd van Ollandia tegen SVG uit Tilburg was er weer een uit het boekje met vele mooie spelmomenten. Echter door een slordigheid in de 4 minuut was het eerst SVG spits Bruens die de bal meenam en enkel nog kon worden tegengehouden met een sliding die volgens de scheidsrechter niet door de beugel kon. De leidsman had hier zeker een punt en de daaruit voorkomende penalty was dan ook meer dan terecht.0-1

Binnen de minuut was het echter de verdediging van SVG die ook in de fout ging binnen de 16 meter en de bal ging wederom op de stip echter nu aan de ander kant van het veld. De topscoorder Steven Dijken ging achter de bal maar gaf deze een richting mee welke net aan de verkeerde kant van de paal liep waardoor de stand ongewijzigd bleef op het nieuwe scorebord van Ollandia. Deze misser was echter het signaal voor Ollandia om een tandje bij te zetten en de ene na de andere aanval ging richting doelgebied van SVG. Het was wachten op de gelijkmaker. Het was wederom de laatste weken uitstekend spelende Stefan Erven die zich op rechts vrij speelde en een voorzet op maat gaf aan de meegekomen Steven van Dijke en die wist met beide voorzetten zowel in de 10e en 14e minuut wel raad. En zo was het dat de stand binnen enkele minuten op 2-1 stond voor de thuisploeg. De 3-1 die daarop volgde in de 22 minuut was echter een goal van hoge schoonheid . Het was wederom Stefan Erven die zich op rechts vrij wist te spelen en de daaropvolgende voorzet werd met een kopbal door broer Robert afgerond die de kwaliteit “subliem” mag dragen. In de tweede helft werd het wat rustiger aangedaan door Ollandia wat resulteerde in een periode tot de 85 minuut waar enkel in de 52 minuut door de goed diepgaande Stefan Erven zijn goaltje nog werd meegepikt. Echter vanaf de 85 minuut was het broer Robert die de hoofdrol naar zich toetrok en met een schot in een druk 16 metergebied de 5-1 liet aantekenen om daarna persoonlijk met werkelijk een prachtschot de kers op de taart zetten van deze middag en de 6-1 liet aantekenen. Met een aantal uitblinkers en een fantastisch voetballend team liet Ollandia vandaag zien een serieuze  kandidaat te zijn voor het kampioenschap. Nu maar hopen dat deze lijn word voortgezet en volgende week uit tegen LSV ook de drie punten behaald kunnen worden? Wij gaan er wel vanuit dat de vele vaste supporters van Ollandia er dan ook weer bij zullen zijn.

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.