Ollandia boekt opnieuw grote overwinning

11 februari 2019
categorie: Wedstrijdverslagen
11 februari 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia boekt opnieuw grote overwinning

Het was er nat, koud en winderig. In Lennisheuvel bij de plaatselijke LSV was het gewoon “kl.. weer”. Wij, supporters waren in de gelukkige omstandigheid dat er een tribune was wat ons beschermde tegen de gesels van de natuur. Voor de spelers was dat allemaal wat minder, ze waren al doorweekt voordat de wedstrijd begonnen was. Misschien was dat de reden dat we niet helemaal bij de les waren want opnieuw was het na 4 minuten dat we op achterstand kwamen. Een prima aanval van LSV over de linker flank deed de bal belanden bij de compleet vrijgelaten LSV aanvaller Maykel van Kasteren die beheerst de bal in het netje deponeerde, 1-0.  Dit was voor ons weliswaar een domper maar voor de splers op het veld was dat de aanleiding toch een tandje bij te schakelen zonder onrustig te worden door de achterstand. De eerst kans was voor Rob van der Heijden, die een terug gelegde bal van Robert Erven overschiet. Dat was in de 7e minuut van de wedstrijd en 10 minuutjes later was het wel raak. De keeper van LSV ging onder de corner van Robert Erven door en kwam precies op maat voor de hoog opspringende Stefan Erven die snoiehard inkopte, 1-1. Hierna ging Ollandia door, kreeg diverse kansen om op voorsprong te komen maar miste tocht de diverse uitstekende kansen. Maar voor rust nog was het opnieuw Stefan Erven die het net wist te vinden want in de 45e minuut draaide hij knap weg bij zijn tegenstander en schoot vanaf de rand zestien hard in de linkerhoek, de doelman kansloos latend, 1-2.

Na de pauze is het veelal eenrichtingsverkeer en was het wachten op de bevrijdende 3e treffer. Alvorens die viel hadden onze voorwaartsen al diverse 100% kansen gehad en was het uiteindelijk Robert Erven die de 1-3 maakte. Een hard schot van Stefan Erven kon niet klemvast worden gehouden door de keeper en liet de bal van zijn borst springen die dus keurig door de attente Robert werd afgemaakt. In de 78e minuut werd Ollandia verder geholpen door een eigen doepunt van LSV. De ingevallen Bart van de Struijk wilde de bal terug koppen naar zijn doelman maar deze was juist onderweg en ging de bal mooi over de eigen doelman heen in het doel, 1-4. Hierna werd het wat onvriendelijker, enkele spelers van LSV gingen steeds meer onbesuisde acties aan waarbij je soms je hart vasthield voor zware blessures. Die onbesuisde akties werden in 10 minuten 2 keer bestraft met een rode kaart wat maakte dat LSV nog met negen man op het veld stond. Hierdoor was het mogelijk dat Ollandia nog twee keer scoorden en konden Steven van Dijke en Remco Voets hun doelpuntentotaal met 1 verhogen. Al met al een verdiende en ruime overwinning voor Ollandia en een prima opsteker naar volgende week als Gloria-UC op bezoek komt uit het verre Baarle Nassau.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.