Nieuw speelschema volgend seizoen bekend

27 februari 2019
categorie: Nieuws
27 februari 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Nieuw speelschema volgend seizoen bekend

De amateurvoetballers in Midden-Brabant beginnen in het seizoen 2019-2020 weer na de zomervakantie. Net als de voorgaande twee seizoenen wordt de competitie in de districten Zuid 1 en Zuid 2 halverwege september op gang getrapt. De KNVB heeft dinsdag de speeldagenkalender bekendgemaakt.

De tweede en derde divisie beginnen in het weekend van 24 en 25 augustus. Een week later, het weekend van 31 augustus en 1 september, vangt de hoofdklasse aan. In datzelfde weekend begint ook het bekertoernooi voor de overige teams. De andere competities in Zuid 1 (eerste tot en met vijfde klasse) starten in het weekend van 21 en 22 september.

Voor de samenstelling van de nieuwe speeldagenkalender is rekening gehouden met de mening van ruim 3.500 trainers, wedstrijdsecretarissen en spelers uit het amateurvoetbal. De bond hield een enquête om de wensen te peilen. Belangrijkste wijziging ten opzichte van vorig seizoen: voor de verschillende poulegroottes in zowel de A- als B-categorie zijn verschillende speeldagenkalenders opgebouwd.

Klik hier voor speelschema (Zuid I en II hebben zelfde schema)
speeldagenkalender-zuid-II-2019-2020