Derby na 18 minuten al zonder spanning

18 maart 2019
categorie: Wedstrijdverslagen
18 maart 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Derby na 18 minuten al zonder spanning

Onder goede weersomstandigheden en op een uitstekende grasmat werd de derby tussen vv Ollandia en vv Irene afgewerkt. Dit alles stond te gebeuren onder leiding van de zeer jeugdige en goed leidende scheidsrechter Sven Valk, 16 jaar, uit Boxtel.

Zoals het een echte derby behoord werd er ook nu een voorwedstrijd gespeeld door de jeugd van Ollandia en Irene en waren het diezelfde spelertjes die met de eerste elftallen het veld mochten betreden.

Toen echter de bal ging rollen was het met name Ollandia die er geen gras over wilde laten groeien en volop de aanval zocht. De zeer getalenteerde maar jonge ploeg van Irene had er moeite mee om enig grip op de wedstrijd te krijgen en voordat men het goed en wel in de gaten had was de wedstrijd gespeeld. Zo was het in de 10e minuut van de wedstrijd dat met een schot vanaf de rand van het zestienmeter gebied Remco Voets de bal met een doffe klap het netje van de goal als eerste liet bewegen. De 1-0 was daarmee een feit.

Toen in de 13e minuut Irene speler Thomas Vorstenbosch de bal uit het doel sloeg om een goal te voorkomen en met rood van het veld moest verlaten was de wedstrijd gespeeld. Zeker toen de daarop gegeven penalty door wederom Remco Voets werd verzilverd. 2-0

De jonge ploeg van Irene gaf zich echter nog niet gewonnen maar de genadeklap kwam binnen  de 3 minuten. Een dieptepass van Rob van de Heijden werd  uitstekend aangenomen en afgewerkt door Stefan Erven. De 3-0 in de 18 minuten was een feit en de spanning was vanaf dat moment uit de wedstrijd.

De wedstrijd werd vervolgens door Ollandia zeer solide uitgespeeld. Het enige wat men de spelers dan ook zou mogen verwijten is dat ze de stand niet verder hebben laten groeien. Echter het mag gezegd worden diegene die dacht dat Irene het zou laten hangen kwam bedrogen uit. Zelfs met 10 man waren ze strijdbaar echter zonder echt gevaarlijk te kunnen worden.

Voor Ollandia komt de eindstreep steeds dichter bij en zal er ieder week een finale moeten worden gespeeld, immers “Iedereen wil van de koploper winnen ” Met die strijdvaardige gedachte is zeker ook Irene het veld op gegaan maar ze kwamen deze wedstrijd toch iets te kort om hun strijdgedachte daadwerkelijk om te kunnen zetten in het gewenste resultaat.

Zo zal er volgende week weer een tegenstander met die gedachten het veld op komen te weten SVSOS uit Biest Houtakker waar Ollandia op sportpark De Stevort aan moet treden. Het is wederom aan Ollandia er voor te zorgen dat ook SVSOS enkel de gedachte mag koesteren.. Wij hopen dat er veel supporters mee zullen reizen om het team aan te moedigen.

Klik hier voor meert foto’s:

Comments are closed.