Ollandia verzaakt te winnen van Tuldania

21 april 2019
categorie: Wedstrijdverslagen
21 april 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia verzaakt te winnen van Tuldania

Op zaterdag 20 april ontmoetten Ollandia 1 en Tuldania 1 uit Esbeek elkaar op het voetbalveld van sportpark Ekkerzicht in Olland. Beide ploegen zijn nog in de race voor het kampioenschap/nacompetitie waardoor het een interessante wedstrijd beloofde te worden. Tuldania begon sterk aan de wedstrijd, waardoor Ollandia 1 vanaf de allereerste minuut weinig kans kreeg om echt opbouwend aan de slag te gaan. De eerste kans op een doelpunt was dan ook voor de bezoekende ploeg. Gelukkig waren zij niet nauwkeurig in de afronding. De druk op de achterhoede van Ollandia werd ze in de 23e min teveel. Tuldania 1 was gretig en omzeilde eenvoudig de achterhoede. De gevreesde 0-1 vond het doel. Ollandia 1 maakte in de resterende minuten van de eerste helft jacht op de gelijkmaker, maar moest hierin eerlijk toegeven dat ze tekort kwamen. Tuldania speelde in een vlot tempo, waarbij Ollandia nog maar net tegenstand kon bieden. Met een onveranderde tussenstand van 0-1 vertrokken beide teams richting de kleedkamers. In de tweede helft had trainer Bas van Engelen enkele wijzigingen aangebracht in zijn opstelling en dit wierp meteen zijn vruchten af. Ollandia leek beter in de wedstrijd te komen. De achterhoede vormde een beter front tegen de snelle spitsen van Tuldania. Jan Wouters was net ingevallen en wist meteen de bal op te eisen. De keeper van Tuldania stond ver voor zijn doel en dat zag Jan Wouters ook. Hij gaf de bal een nonchalante, maar zeker goed geplaatst lobje, waardoor de keeper uitgeschakeld was. Iedereen zag de bal al in het doel landen. Helaas knalde de bal tegen de lat en vervolgens recht naar beneden. Hierbij werd helaas de doellijn niet gepasseerd. Wat een kans was dit om de score gelijk te trekken! Enkele minuten later was er een vrije trap op de hoek van het 16 meter gebied. Remco Voets gaf een puntgave pass. De keeper kon er niet bij, maar helaas stond er nog een verdediger op de juiste positie om de bal alsnog weg te tikken. Wat Ollandia 1 niet lukte, ging Tuldania wat gemakkelijker af. Zij kregen op een vergelijkbare positie een vrije trap voor het Ollandse doel. Zij waren wel trefzeker en met deze 0-2 had Ollandia 1 het nakijken. Het spelbeeld liet vandaag zien dat Tuldania een sterke ploeg heeft en zij creëerden vele kansen. Ollandia bood aardig verweer, maar een 0-2 achterstand wisten zij niet weg te werken. Bij vlagen waren er enkele kansen op een Ollandse goal, maar Ollandia was vandaag een schim van wat het in zich heeft. Laten we hopen dat ze volgende week tijdens de inhaalwedstrijd tegen OVV’67 1 in Oosteind weer punten weten te winnen. De race om het kampioenschap is nog niet verloren, maar het wordt wel lastiger om te promoveren.

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.