Ollandia wint in matige wedstrijd van Fiducia

30 september 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia wint in matige wedstrijd van Fiducia

Vorige week een prachtige en heerlijk najaarszonnetje tijdens de wedstrijd en vandaag was het nat en druilerig. Je kunt het weer een beetje vergelijken met de twee wedstrijden. Vorige week een heerlijke pot voetbal met goede combinaties en vlot veldspel wat leidde tot 6 goals. Vandaag was het een stuk matiger van Ollandia zijde. Goede combinaties waren er weinig te zien, het spel was slordig en het leek wel of de kermis toch meer invloed had dan zou mogen! In de eerste helft was het een op en neer gaande wedstrijd waarbij Fiducia veel strijdlust aan de dag legde en daardoor  ook veel duels won zonder daar vervolgens heel veel mee te doen. Dus veel kansen werden er van beide zijde niet gecreëerd. Toch was het Fiducia, in de 32e minuut,  die met veel gedrevenheid een aanval opzette waarbij een van hun aanvallers vanaf de punt van de zestien snoeihard uithaalde en de bal kansloos langs Tom schoot, 0-1 en op dat moment verdiend op basis van hun inzet. Hierna probeerde Ollandia wel iets meer het initiatief te nemen maar tot echt goed voetbal of kansen leidde dat niet. Toch kwamen we in de 40e minuut weer op gelijke hoogte. Het was Remco Voets die een vrije trap mooi naar de bovenhoek liet draaien, waarbij de keeper deze nog wel kon keren maar de bal voor de voeten van Stefan Erven kwam die hard inschoot en iedereen kansloos liet, 1-1 ruststand.

Na rust veranderde het spelbeeld. Ollandia had wat omzettingen gedaan waardoor Rob van der Heijden, als laatste man, iets meer inschoof op het middenveld en we Fiducia meer onder druk konden zetten. De wedstrijd voltrok zich daarbij grotendeels op de helft van Fiducia. Ollandia kreeg niet heel veel kansen maar je voelde wel aan dat de goals zouden gaan vallen. In de 60e minuut was het Steven van Dijke die een vrije trap op de lat schoot en de rebound hard inschoot maar van de lijn werd gehaald door een verdediger. In de 67e minuut was het wel raak. Remco Voets werd bij een actie in de zestien onderuit gehaald door de keeper en was een penalty het logische gevolg. Het was Steven van Dijke zie achter de bal ging staan en de penalty feilloos inschoot. Fiducia probeerde hierna het tij nog wel te keren maar was daartoe niet meer echt instaat. Het was de 3-1 van Robert Erven na een voorzet van broer Stefan die Fiducia helemaal het hoofd deed buigen en voetbalde Ollandia de wedstrijd rustig en gedegen uit.

Ondanks een matige wedstrijd toch drie punten en wacht volgende week de uitwedstrijd naar Boerdonk.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.