Lastige omstandigheden, moeizame overwinning

7 oktober 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Lastige omstandigheden, moeizame overwinning

Het was een aanhoudende regen die het allemaal erg triest deed lijken maar veel triester was de aanleiding tot één minuut stilte i.v.m het overlijden van Hannie van Oss op 56 jarige leeftijd, moeder van onze selectiespelers Arno en Arjan.

Toch werd er na 1 minuut stilte afgetrapt en kon het partijtje glijden beginnen. Ballen schoten door, spelers konden soms moeilijk op de been blijven en het onderscheid tussen een “grove overtreding” en “ongelukkige glijpartij was steeds moeilijker te onderscheiden”. Het moet gezegd, de scheidsrechter floot onder die omstandigheden een prima partij en de mogelijke foutjes of discutabele beslissingen (volgens de toeschouwers dan!) waren in iedere geval over beide partijen verdeeld.

Ollandia begon wat tammetjes aan de wedstrijd, terwijl Boerdonk het vooral van hun fysiek moesten hebben. Hierdoor werd de start in ieder geval niet boeiend. Aan beide zijde veel fouten, verkeerde inspeelballen, of een laatste bal die net niet aankwam. Veel kansen zagen we dan ook niet en de ruststand van 0-0 was een redelijke weergave van de wedstrijd waarbij Ollandia slordig was maar toch nog beter verzorgd voetbal speelde dan Boerdonk die het vooral van inzet en lange ballen moest hebben.

Na rust een niet veel ander spelbeeld. Ollandia voetbalde wel iets beter dan voor de theepauze maar tot grote kansen leidde dat niet. Ook Boerdonk probeerde het wel maar wisten ook geen echt gevaar te stichten. Als er al gevaar was voor een van beide doelen dan was het vaak het veld de oorzaak want de bal kon soms behoorlijk gevaarlijk doorschieten en daardoor soms voor verrassingen zorgen. Gaandeweg de 2e helft zien we wel steeds meer ruimtes ontstaan op het veld omdat de beide achterlinies ver uit elkaar stonden en het middenveld deze grote ruimte niet meer kon belopen. Uit een van zulke situaties ontstaat de 1ste goal. Ollandia verdedigd uit en komt Robert Erven in balbezit op het middenveld, omringt door alleen maar gras. Door de goede balaanname en het snel diep spelen op Stefan Erven was de tegenstander veel te laat om nog tegenstand te bieden aan de perfecte voorzet op Steven van Dijke die de bal met zijn “slechte” been tegendraads binnen schoot, 0-1 voor Ollandia. Dat dit pas de 0-1 was had te maken met het feit dat een doelpunt van die zelfde Steven van Dijke was afgekeurd omdat hij bij het inkoppen de bal via zij hand het doel zou zijn in gegaan. Maar dat alles was 5 minuten eerder in de wedstrijd

Na de 0-1 ging Boerdonk meer druk proberen te zetten en deed dat vooral met opportunistisch voetbal door alle ballen in de zestien te gooien. Heel veel gevaar leverde dat niet op want de toestand van het veld werd er niet beter op door de gestaag neervallende regen en aannemen van de bal steeds lastiger werd in de kleine ruimte die er was. Maar er hoeft er maar eentje goed te vallen en het staat gelijk. Door de situatie op het veld kreeg Ollandia nog meer ruimte en dus ook de gelegenheid om met uitvallen de voorsprong te vergroten. Dit speelde we te vaak niet goed uit waardoor het spannend bleef tot de laatste minuut. In de 89 minuut van de officiële speeltijd werd er nog een doelpunt afgekeurd van Boerdonk vanwege buitenspel. Gezien de reacties van de Boerdonk spelers was dat een juiste beslissing want deze werd door hen gelaten geaccepteerd. Al met al een zeer moeizame overwinning die de ploeg misschien ook wel toekwam maar ook wel enigszins gelukkig tot stand kwam. Volgende week wacht Nieuw Woensel, een ploeg die uit de 4e klasse is gedegradeerd en zeker tot een van de kampioenskandidaten moet worden gerekend.

KLik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.