Moeizame overwinning voor Ollandia

29 oktober 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Moeizame overwinning voor Ollandia

Lichtzinnigheid, onderschatting, gemakzucht of gewoon zo’n wedstrijd die er altijd wel tussen zit. Duidelijk was wel aan het einde van de wedstrijd dat het een moeizame wedstrijd was geweest. Ollandia begon erg voortvarend en wist in korte tijd diverse prima kansen te creëren maar niet te benutten. Ook in de vorige 2 wedstrijden zagen we dat het balletje maar moeilijk het net kan vinden terwijl er wel legio kansen zijn. De factor geluk of gewoon dat het meezit zal zeker helpen om wat sneller de wedstrijd beslist te hebben. Nu was het na 11 minuut 1-0 door een benutte  penalty van Steven van Dijke, gegeven na een overtreding op Robert Erven. Hierna kreeg Ollandia diverse kansen om de voorsprong flink uit te breiden maar paal, lat en domme pech voorkwamen dat. Vooral de uitstekende kopstoot van Steven van Dijke op een voorzet van Stefan Erven had meer verdiend dan de lat. Ook de mooie actie van Robert Erven die zich tussen 3 man prima vrijspeelde maar ook zijn schot op de lat ziet uitspatten had wel een bekroning verdiend. Zelfs “good old” Ronny Thomassen wist het net niet te vinden toen hij in vrijstaande positie de bal voor het intikken had. En dan is het natuurlijk niet verwonderlijk dat de tegenstander hierdoor sterker gaat worden en dan ook gelijke hoogte komt door slap ingrijpen van onze verdediging maar prima afgemaakt door Toon van Rooij, spits van Nederwetten. Dit alles was in de 30e minuut van de wedstrijd. Gelukkig viel in de 1e helft nog wel de voorsprong te noteren toen Steven van Dijke een actie van Robert Erven doeltreffend wist af te ronden, 2-1 ruststand.

Na rust viel er weinig te genieten. Ollandia wilde wel, werkte hard maar aan echt voetbal kwamen we niet aan toe. Nederwetten bleef geloof houden en dus strijden voor die mogelijke gelijkmaker. Heel veel kansen daartoe hebben ze desondanks niet gehad en die keer dat er een klein kansje was greep Tom Wouters kordaat in. Ook Ollandia wist weinig kansen af te dwingen waardoor de ruststand ook de eindstand was. Hierdoor blijven we koploper maar zal er komende week bij Mvc meer efficiency  getoond moeten worden willen we die positie vasthouden.

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.