Ollandia na winst op VCO weer koploper

12 november 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia na winst op VCO weer koploper

Onder een stralend najaarszonnetje, een goede grasmat en onder leiding van scheidsrechter Strik uit Oss, was er voor Ollandia alles aan gelegen om de drie punten in huis te houden. In theorie was het zelfs mogelijk dat de eerste periode titel deze dag beslist zou gaan worden in het voordeel van Ollandia. Daarvoor moest men ten eerste de wedstrijd zelf winnend afsluiten tegen VCO en moesten de concurrenten Elsendorp en vv De Rakt punten verspelen deze dag. Achteraf zou blijken dat Elsendorp inderdaad had verloren maar dat de wedstrijd Fiducia-Fc de Rakt was afgelast. Kortom na de overwinning op VCO geen periodetitel en dus geen periodetitel-feest in Olland.
In het belang van het doelsaldo in de eerste periode was het ook van belang voor Ollandia vandaag tegen het laag geklasseerde VCO veel te scoren. Voor Ollandia was het dan ook een mooie opsteker toen het scorebord al in de 5 minuut van stand veranderde. Via een aanval opgezet vanuit rechts was het Stefan Erven die een op maat afgeleverde voorzet op het hoofd van Steven van Dijke legde die met een strakke kopbal de snelle 1-0 liet aantekenen. Het gewenste scenario leek uit de kast te komen. De aanvallen werden voortgezet en VCO werd in de verdediging gedrukt. Aanval op aanval ging richting doel VCO maar het balletje wilde er maar niet in.
Dan komt de eerste aanval van VCO in de 18 minuut om de hoek kijken. Een afwachtende verdediging van Ollandia laat VCO te ver opkomen. Er wordt wel naar gekeken maar niet ingegrepen en de harde schuiver van Sep Schraven rechts onder in de hoek verrast Tom Wouters dan ook compleet, maar betekende wel een 1-1 stand.
De wedstrijd speelt zich vanaf dat moment voor het grootste gedeelte af op de helft van VCO. Echter de wedstrijd wordt niet beslist op het aantal minuten balbezit maar op het aantal goals. Goals die maar niet wilde vallen. Met een goed opgestelde verdediging, een prima keeper en ook een beetje geluk wist men bij VCO een goal te voorkomen. Echter toen in de 72 minuut, de wederom hardwerkende, Steven van Dijke zich vrij wist te spelen en met een harde schuiver de 2-1 liet aantekenen was de wedstrijd gespeeld. Dat in de 81 minuut Stan de Beer, die met de week beter gaat spelen, er 3-1 van maakte was goed voor het doelgemiddelde maar niet meer van belang voor de drie punten.
VCO verdiend echter een compliment voor haar spel en de wijze waarop men in de wedstrijd de strijd is aangegaan.
Volgende week is Ollandia vrij.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.