Elsendorp geeft Ollandia een pak slaag

1 december 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Elsendorp geeft Ollandia een pak slaag

Ollandia 1 ging afgelopen zondag op bezoek bij Elsendorp. Beide ploegen bekleden de bovenste posities op de standenlijst in de 5e klasse E. Vanaf de allereerste minuut voetbalde Ollandia paniekerig en zij kregen geen grip op de wedstrijd. De Ollandse verdediging moest bij vlagen alle zeilen bijzetten om Elsendorp geen kans te geven op een doelpoging. Stan de Beer wist een voorzet knap uit het doel te schieten. In de 23e minuut liet Ollandia haar ware kwaliteit zien. Robert Erven gaf vanaf de eigen helft een prachtige dieptepass op een versnellende Stefan Erven. Hij schoot de bal helaas in de handen van de keeper.  Een minuut later was er een enorme kans aan de andere kant. Elsendorp liet zien dat zij wel raad weten met een vrije trap van lange afstand. Keeper Tom Wouters had de bal net niet klemvast, waardoor het er even op leek alsof Elsendorp eenvoudig ging scoren. Gelukkig werd de bal wederom tijdig weggeschoten. In de 29e min. resulteerde een vrije trap van Remco Voets in een corner. Stefan Erven ging achter de bal staan en wat daarna volgde was een prachtig staaltje voetbal. Tom de Beer stapte, zoals afgesproken, over de bal, waardoor de verdediging op het verkeerde been gezet werd. Steven van Dijke stond perfect in positie om de bal via de keeper in het doel te laten belanden 0-1! Met deze voorsprong ging Ollandia de rust in. De tweede helft was nog maar amper begonnen of de gelijkmaker lag al in het doel. Eerst werd een corner onnodig weggegeven door Ollandia. Elsendorp bracht haar spelers in stelling en één speler werd volkomen vrij gelaten. Hij maakte hier dankbaar gebruik van en de 1-1 vloog binnen de doelpalen. Wat er daarna gebeurde was ongelooflijk. Elsendorp was vele malen feller in duels om de bal en zij hadden het vernuft om de ruimtes binnen de linies van Ollandia te vinden. De doelpunten vlogen Ollandia om de oren. In de 64e min was er via een prachtig afstandsschot, dat moet gezegd worden, een doelpunt in de kruising. Niemand verwachtte dat deze bal er in zou gaan. 2-1. In de 68e min had Ollandia de pech dat een zuivere goal van Robert Erven werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Van buiten spel kon geen sprake zijn, maar meer dan de beslissing van de scheidsrechter te accepteren, kun je niet doen. Elsendorp kreeg ondertussen steeds meer de overhand op de wedstrijd. Ollandia probeerde een grotere achterstand te voorkomen, maar in de 70e, 79e en 82e min. was Elsendorp nogmaals trefzeker. Met een 5-1 eindstand verloor Ollandia kansloos de wedstrijd. Volgende week speelt Ollandia 1 uit tegen WHV 1 in Loosbroek. Tot dan!

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.