Ollandia laat zich weer kaas van het brood eten

9 december 2019, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia laat zich weer kaas van het brood eten

Het is qua resultaat niet best de laatste weken. 3 wedstrijden op een rij verliezen is niet wat we bij Ollandia gewend zijn. Oorzaak: zeer divers. Soms is het onvoldoende benutten van de kansen (Keldonk), de volgende wedstrijd was het de felheid en duelkracht (Elsendorp) en nu waren het de persoonlijke fouten die ons de das omdeden.
We begonnen niet verkeerd en waren de eerste 20-25 minuten de bovenliggende partij zonder tot grote kansen te komen. Stefan en Robert Erven kwamen beide een keer in positie om goed uit te halen maar de bal ging net over of langs. Whv wist zich ook geen kansen te creeren en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Whv af waarbij het wel oppassen was voor hun snelle spits die al een paar keer zijn hielen had laten zien aan onze verdedigers.
Maar uit het niets en zeker niet verdiend valt dan toch de 1-0. Door de straffe winnd werd een indraaiende corner niet goed beoordeeld en vloog bij de 2e paal binnen. Een prachtig doelpunt maar zo mogen ze niet vallen. Vanaf dat moment werd het minder bij Ollandia, je zag de twijfel en onzekerheid in de ploeg sluipen. Op die momenten moet je ook een beetje geluk hebben om weer in de wedstrijd te komen en het geloof in eigen kunnen weer terug te krijgen. Robert Erven had een aantal keren niet dat geluk en ging het schot of de lob net naast het doel. Ook Steven van Dijke en in de herkansing Jos Leenderts waren dicht bij een doelpunt. Helaas, ruststand 1-0.
Na rust ging Ollandia nog meer druk zetten en resulteerde binnen 2 minuten tot de gelijkmaker. Een prima actie van Robert Erven aan de linkse kant werd gevolgt door een voorzet die door Stefan Erven werd binnen geschoten, prima doelpunt. Vanaf dat moment was Ollandia nog nadrukkelijker op zoek naar de overwinning en was het wachten op de voorsprong. Ollandia was de bovenliggende ploeg zonder echter tot grote kansen te komen. Kansjes waren er wel, zoals van Tom de Beer die zijn schot net naast zag gaan en de buitenkant van de paal nog raakte. En dan is er opeens weer die achterstand. Een afstandschot werd door Tom verkeerd beoordeeld en verdween in de verre hoek. Een onnodige achterstand en Ollandia moest weer in de achtervolging. Maar door deze niet verwachte tegengoal zag je opnieuw het geloof en vertrouwen wegsijpelen en gaven we het overwicht steeds meer uit handen. Het gevolg was dat Whv steeds meer de ruimte kreeg om te counteren wat met zo’n snelle spits een kolfje naar hun hand was en ook leidde tot meer doelpunten. In de 80e minuut en 92e minuut werden de 3-1 en 4-1 nog gescoord en ging Ollandia teleurgesteld naar de kleedkamers toe. Hopelijk kunnen we ons toch herpakken en de achterstand niet groter laten worden door zondag van Fc de Rakt te winnen. Veel succes zondag!

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.