Ollandia ziet Fc Uden op gelijke hoogte komen

26 januari 2020, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia ziet Fc Uden op gelijke hoogte komen

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop stond afgelopen zondag op het programma. Fc Uden werd met een bezoek vereerd. De eerste helft was nog maar net begonnen toen een speler van Fc Uden verkeerd ten val kwam en hij moest het veld verlaten om naar het ziekenhuis te gaan. De wedstrijd kabbelde gemoedelijk voort, waarbij er in het eerste kwartier weinig noemenswaardige kansen waren voor Ollandia. In de 20e minuut werd er vanuit de achterhoede een aanval opgebouwd, waarna Steven van Dijke een schot op doel waagde. De keeper van Fc Uden wist de bal niet vast te pakken, waardoor Robert Erven de bal in de rebound in het doel schoot. 0-1 kwam op het scorebord. Vervolgens probeerden zowel Fc Uden als Ollandia het doel te vinden, maar hun schoten vlogen rakelings over of naast.  Ruststand 0-1.

Na rust had Ollandia meteen een corner te pakken. Het schot werd door Fc Uden uit het doel getikt, waarna nog een corner volgde. De keeper wist de bal ditmaal wel te vangen. De kansen voor Ollandia werden groter, maar ook Fc Uden beschikte voorin over goede kwaliteiten. Na een aanval van Ollandia volgde meerdere malen een lange dieptepass van Fc Uden op hun spits. Hij wist zich gemakkelijk te ontdoen van zijn tegenstander, maar gelukkig hield keeper Tom Wouters zijn doel schoon.Een overtreding op Remco Voets werd even later afgestraft met een vrije trap. Hij benutte zelf deze vrije trap en wist Robert Erven te bereiken. Deze laatste ving de bal in de lucht op met de voet, maar hij kon zijn schot niet voldoende kracht geven, zodat de keeper van FC Uden de bal gemakkelijk kon stoppen. Het gevaar van Fc Uden zat voornamelijk voorin en dat bleek jammer genoeg ook in de 70e minuut. Er werd door de achterhoede niet adequaat gehandeld. Tom Wouters kwam uit zijn doel, blokkeerde het schot, maar de bal vloog over hem heen het doel in. 1-1. De slotfase van de wedstrijd staat in schril contrast met de rest van de wedstrijd. Het leek een normale sportieve wedstrijd te zijn op een zonnige zondagmiddag, maar de slotfase werd grimmiger. Fc Uden leek vleugels te hebben gekregen na het maken van de gelijkmaker. Gerbe Voets zou een zwaaiende beweging gemaakt hebben, waarna een Udense verdediger naar de grond ging. De scheidsrechter had het niet gezien en ging verhaal halen bij de grensrechter van Fc Uden. Zonder iemand van Ollandia gesproken te hebben, gaf hij Gerbe rood en kon hij dus het veld verlaten. Het voelde niet terecht, maar goed…de wedstrijd moet verder. Er werd door beide partijen niet meer gescoord en dus moesten beide ploegen genoegen nemen met een gelijkspel. Volgende week speelt Ollandia thuis tegen Boerdonk.

Klik hier voor meer foto’s:

Comments are closed.