Ollandia voelt zich als “het PSV van de 5e klasse"

3 februari 2020, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia voelt zich als “het PSV van de 5e klasse”

De verwachting en potentie was om mee te doen om de prijzen maar door de vele verliespartijen van de laatste maanden zijn we een middenmoter geworden. Het wil maar niet lukken om, de opnieuw, behoorlijk aantal kansen om te zetten in doelpunten. Want ondanks dat het spel wat minder is en er te weinig felheid in de duels zit krijgen we telkens toch weer een aantal 100% mogelijkheden. Vorig seizoen en ook nog de eerste maanden van dit seizoen gingen die kansen er wel in waar nu veelal de verkeerde kant van de paal wordt gepasseerd.

Ollandia begon erg matig aan de wedstrijd tegen Boerdonk waarvan we weten dat ze fysiek en met veel strijd de wedstrijd aan gaan. Daar moet je je op instellen,  je tegen wapenen en minimaal dezelfde strijdlust er tegen over zetten.. en dat lieten we na. We wilden teveel voetballen en dan is dat naar het kolfje van een fysieke tegenstander die elk duel met veel felheid aanging en daar dan ook meestal als overwinnaar uitkwamen. Dat dit tot een achterstand voor Ollandia zou leiden zag je aankomen. Een diepe bal wordt verkeerd beoordeeld door Rob van der Heijden die er onderdoor ging waarna onze keeper Tom uit zijn doel kwam wat niet nodig was want de bal bevond zich tussen zijlijn en zestien meter. Door het uitkomen kon de spits van Boerdonk de bal voorgeven en de inkomende collega de bal voor het inschieten had, 0-1. Hierna ging Ollandia beter voetballen en langzamerhand kregen we de overhand en ook een aantal kansjes. De grootste waren voor Robert Erven die een ingestudeerde hoekschop net over doel schoot en een vrije trap van Remco Voets net niet goed genoeg kon verlengen waardoor de keeper het schot kon keren.

Na rust begon Ollandia ook weer voortvarend en kreeg opnieuw Robert Erven een uitstekende kans. Een prima aanval via de ingevallen Harm van Oorschot en Stan de Beer deed diens voorzet bij Robert belanden die de hoek voor het uitkiezen had maar helaas tegen de keeper schoot. Ook de terugspringende bal kon door Harm van Oorschot net niet goed geraakt worden waardoor de bal naast ging. 10 minuten later was de verdediging van Ollandia opnieuw niet echt attent waardoor de spits van Boerdonk een vrije schietkans kreeg en de bal prima over Tom het doel in schoot, 0-2. Toch ging Ollandia niet bij de pakken neerzitten en bleef gaan voor de aansluitende treffer. Zo kregen we tussen de 60e en 75 minuut minimaal 4 kansen die met een beetje geluk wel binnengaan. Helaas gebeurde dat niet en was het pas in de 89e minuut dat Robert Erven, via een terecht toegewezen penalty na een overtreding op Stefan Erven, de aansluitingstreffer noteerde. Helaas was de tijd tekort om er nog eentje bij te prikken. Na de wedstrijd discussieer je dan over een slechte wedstrijd omdat er niet gescoord wordt of over een redelijke wedstrijd omdat we voldoende kansen creëren (maar die er niet ingaan).  Uw verslaggever houdt het erop dat Ollandia in potentie een prima ploeg heeft maar op dit moment niet de felheid in de duels kan brengen waardoor het er net niet allemaal uitkomt. Een overwinning zou ze misschien weer in de flow kunnen brengen en wat dat betreft is het bij Ollandia niet anders dan bij PSV!!.

Klik hier voor meer foto’s

Comments are closed.