Bericht uit de bestuurskamer

19 mei 2020, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Bericht uit de bestuurskamer

Beste Ollandia vrienden,

Het is een rare wereld waarin we terecht zijn gekomen. Vanzelfsprekendheden blijken niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. De zondagmiddagen lijken steeds langer te gaan duren zonder het voetbal, op het veld en op de tv, en de dinsdag- en donderdagavonden worden voortaan gebruikt voor ander zaken dan trainingen.

Gelukkig gaat daar verandering in komen. Zo zijn onze jeugdleden al weer een aantal weken aan het trainen op het goed bespeelbare grasveldje achter De Loop’r en gaan ook onze senioren vanaf volgende week weer aan hun trainingen beginnen. Langzaamaan gaat de wereld weer een beetje draaien zoals we gewend waren. Of het weer helemaal gaat worden zoals het was zal voor iedereen een vraag zijn, maar laten we hopen van wel.
Het bestuur en de technische commissies gaan in ieder geval weer met goede zin de piketpaaltjes uitzetten voor het komend seizoen. Zo zijn de trainingen en de voorbereidingswedstrijden weer gepland en worden de nieuwe shirtjes al weer besteld.

Maar voordat we aan de start verschijnen voor een nieuwe seizoen wil ik even terugkomen op de afgelopen periode.
Als eerst wil ik al onze sponsoren bedanken voor hun clubliefde die ze hebben getoond door geen gebruik te maken van een terugbetaling van sponsormiddelen in welke vorm dan ook. Uiteraard zal iedereen beseffen dat het buiten het sportieve vlak om ook een aanslag is geweest op de clubkas nu er geen wedstrijden zijn gespeeld en de kantine al maanden gesloten is. Voor de positieve steun die we hebben ondervonden van onze sponsoren en leden zijn we hen dan ook verschrikkelijk dankbaar. We zijn een gezonde vereniging en kunnen dan ook met wat hulp van diverse instanties, rijk, gemeente en KNVB, het hoofd boven water houden.

In een eerder berichtgeving vanuit het bestuur heb ik al aangegeven dat we zouden kijken naar een geschikt moment om afscheid te nemen van onze trainer Bas van Engelen en als vereniging kunnen stilstaan bij het overlijden van Steven van Dijke. Als datum daarvoor zou donderdagavond 20 augustus een ideaal moment kunnen zijn omdat we dan een oefenwedstrijd spelen tegen Bas zijn nieuwe vereniging WHV.
Het bestuur zal samen met de tech. commissie gaan kijken of dit, gezien de omstandigheden waarin we zitten, mogelijk blijkt te zijn.
Zodra we hier meer duidelijkheid over kunnen geven zullen we dat direct en uitvoerig communiceren.

Gezien de omstandigheden klinkt het allemaal goed zou men kunnen denken, zijn er dan helemaal geen zorgen bij Ollandia? Zeker wel. Zo worden we de laatste tijd geconfronteerd met veel opzeggingen. Leden die elders gaan spelen of helemaal gaan stoppen met het voetbal brengen het voortbestaan van Ollandia in gevaar.
Het bestuur maakt van deze gelegenheid dan ook gebruik om een oproep te doen aan alle leden in het belang van de vereniging, maar ook zeker in het belang van de leefbaarheid van Olland om actief lid te blijven van onze vereniging. Kijk ook eens om je heen of er mogelijkheden zijn dat vrienden/vriendinnen, kennissen, zwagers, broers of (schoon)zussen het zien zitten om gezellig te gaan voetballen bij Ollandia. We horen regelmatig dat leden naar verenigingen gaan om bij hun vrienden te kunnen spelen! Kijk ook eens naar de mogelijkheid om jou vrienden bij Ollandia te laten spelen. Gezien de faciliteiten die we kunnen bieden, een prachtig sportpark en goede velden, en de gezelligheid die er is binnen en buiten onze kantine een zeer goed alternatief lijkt mij.

Voorlopig is het nog leven met de beperkingen die gelden en wij willen jullie dan ook op het hart drukken om alle hygiëne maatregelen en voorschriften vanuit het rijk en het RIVM op te volgen om deze crises zo kort als mogelijk te houden. Gezondheid staat voorop.
Wij hopen jullie, misschien wel met vrienden en/ of familieleden, de komende tijd op de trainingsvelden of anders het volgend seizoen weer in goede gezondheid te mogen treffen.

Pas goed op jezelf en elkaar.

Met sportieve groet

Namens het bestuur van vv Ollandia

Erik Huijbregts

Comments are closed.