Verlies voor Ollandia in eerste bekerwedstrijd

31 augustus 2020, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Verlies voor Ollandia in eerste bekerwedstrijd

Ollandia speelde in haar 1e bekerwedstrijd thuis tegen Herpinia. Een tegenstander die we een 6tal jaren geleden ook tegenkwamen in de 4e klasse. Toendertijd waren we te sterk voor Herpinia, nu kwamen we te kort. Herpinia was  de bovenliggende partij zonder tot groots voetbal te komen en tot grote kansen. Ollandia stond verdedigend goed maar kon aanvallend geen vuist maken. Na het uitvallen van Robert Erven werd het aanvallend helaas nog minder. Het was dan ook in de 28e minuut dat Herpinia op een 0-1 voorsprong kwam door een afstandsschot van Ivo van Aalst wat in de linkerhoek verdween, onze keeper Kevin kansloos latend. Dit was tevens de ruststand.

Na rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Herpinia was wel meer aan de bal en voetbalde meer op onze helft maar dreigend was het niet en qua veldspel was het klasseverschil ook niet echt te zien. Ollandia was wel veel slordiger in balbezit en wist te weinig vloeiende aanvallen op de mat te leggen. Toch werd het 0-2 door een paar grote fouten  van onze verdedigers. In het laatste kwartier ging Ollandia toch wat meer naar voren spelen en kregen toen ineens ook een aantal kansen op de aansluitingstreffer. Harm van Oirschot trof met een afstandschot de paal en Stefan Erven kreeg een vrije schietkans die prachtig uit de bovenhoek werd getikt door de Herpinia doelman. Maar niet veel later kregen we toch ons doelpunt toen een prima corner werd afgerond door Gerbe Voets. De laatste 10 minuten probeerde we het nog wel, kregen ook de mogelijkheid voor de gelijkmaker maar moesten uiteindelijk in de 90e minuut buigen voor een uitval van Herpinia die daarmee de 1-3 eindstand op het bord bracht.

Komende zondag wacht 4e klasser Wec ons in een uitwedstrijd.

 

 

Comments are closed.