Ollandia maakt het zichzelf onnodig lastig

4 oktober 2020, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia maakt het zichzelf onnodig lastig

Vandaag was de eerste wedstrijd van Ollandia 1 zonder de trouwe supporters en dit was wel even wennen. Op een ietwat stil sportpark Ekkerzicht verwelkomde Ollandia haar tegenstander LSV uit Lennisheuvel. Vanaf het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het Ollandia dat koers zette richting het vijandelijk doel. Ze waren assertief, eisten de bal op en heroverden hem ook weer vlug als dit nodig was. Hoewel Ollandia al snel de bovenliggende partij bleek, bleef een goal lange tijd uit. Dit lag niet aan het aantal gecreëerde kansen. Vaak stond het vizier van Ollandia niet goed of miste het schot de kracht om het de keeper van LSV echt moeilijk te maken. In de 10e min was er een mooie aanval die nauwkeurig opgebouwd werd. Via Stefan Erven belandde de bal bij zijn broer Robert, waarna Harm van Oirschot soleerde richting de goal. De keeper van LSV had de bal niet klemvast, maar in de rebound kwam Ollandia te laat. LSV probeerde gebruik te maken van slordigheden in passes, maar miste het vernuft om echt gevaarlijk te zijn voor de goal. Zo tikten de minuten van de eerste helft weg, waarbij ieder moment een goal leek te kunnen vallen voor Ollandia. Rob v.d. Heijden wist met een dieptepass Robert Erven te bereiken. Via Stan en Tom de Beer kwam de bal uiteindelijk bij Jos Leenderts. Hij kon zijn schot niet voldoende kracht meegeven, waarna Ollandia weer een nieuwe aanval op moest gaan bouwen. De achterhoede van Ollandia maakte het af en toe spannend door de spelers van LSV onnodig veel ruimte te geven. Gelukkig stond Kevin Vesters een uitstekende wedstrijd te keepen, waardoor erger voorkomen werd. In de 23e min was er een fantastische kans voor wederom de gebroeders Erven. De aanval werd opgebouwd vanuit de achterhoede, waarna Stefan Erven de bal voor kon geven op Robert. Wat er toen gebeurde verwachtte niemand, maar Robert miste een bal die niet te missen leek. Zo fel als Ollandia aan de eerste helft begon, daar leek vlak voor rust niets meer van over. Gelukkig wist LSV zijn kansen ook niet te benutten. Ruststand 0-0.

In de tweede helft haalde Ollandia opgelucht adem toen een speler van LSV alleen richting de Ollandse doelman sprintte en niet kon scoren. Daarna kregen beide teams enkele kansen, waarbij Ollandia gevaarlijker werd. In de 72e min kon men opgelucht ademhalen toen eindelijk de openingstreffer kwam van de voet van Robert Erven: 1-0! In de 76e min was het wederom raak toen Robert Erven dankzij goed samenspel met zijn teamgenoten ook de 2-0 op zijn naam zette. Bijna had Robert in de 89e min nog een hattrick kunnen maken door via een kopbal wederom trefzeker te zijn. Met een 2-0 eindstand mag Ollandia tevreden zijn en blijven de punten in Olland. Volgende week speelt Ollandia een uitwedstrijd tegen Nederwetten.

Klik hier voor meer foto’s

 

 

 

Comments are closed.