Coronanieuws vanuit de bestuurskamer

15 oktober 2020, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Coronanieuws vanuit de bestuurskamer

Beste Ollandia vrienden,

Het is al vaker gezegd dat we in een rare wereld leven op dit moment. De forse toename van het aantal CORONA-besmettingen heeft het kabinet doen besluiten de teugels weer wat strakker aan te moeten trekken. Wat te verwachten was is dan ook gebeurd. De horeca volledig op slot en het amateurvoetbal, vooralsnog, voor vier weken stilgelegd.

Verschrikkelijk jammer dat deze maatregelen nodig moesten zijn. Op sportief vlak erg jammer omdat we net een stijgende lijn qua uitslagen maar nog meer als voetbal waren ingeslagen, financieel gezien omdat we onze inkomsten voor de eerste maand(en) weer op nul zal komen te staan en het allerbelangrijkste dat we de gezelligheid als vereniging, het samenzijn in onze kantine weer verder van ons af zien glijden. De gezelligheid in combinatie met een lekker biertje van Wim zal weer even in de kast komen te liggen.

Laat ons hopen dat we over vier weken weer het veld op mogen. Maar moeten we dan helemaal van het veld af blijven of zijn er onder regels nog mogelijkheden om gezamenlijk te trainen?

Dit is wat de KNVB er over schrijft:

Maatregelen per 14 oktober 22:00u:

Het kabinet heeft dinsdagavond 13 oktober wederom extra maatregelen aangekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze extra maatregelen gaan in vanaf woensdag 14 oktober 22:00u en gelden vooralsnog voor de komende vier weken. Voor het voetbal betekent dit op hoofdlijnen:

-Alle amateurcompetities worden voor de komende vier weken stilgelegd.

-Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van vier personen en met onderling 1,5 meter afstand.

-Voor jeugdteams geldt geen beperking in de groepsgrootte en de onderlinge afstand tijdens de training. Zij mogen onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging.

-Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten.

-Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.

-Alle wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Vrouwen Eredivisie mogen doorgaan.

Ook de gemeente heeft aangegeven dat onder de bovenstaande regels er mogelijkheden zijn om in groepjes van maximaal 4 personen een training af te werken.

Gelukkig kunnen onze jeugdspelers maar ook dus onze senioren, met in acht neming van bovenstaande maatregelen, blijven genieten van het buitenzijn op het voetbalveld. Ik hoop dan ook dat daar veel gebruik van zal worden gemaakt.

De technische staf zal gaan kijken of er een trainingsparkoers kan worden uitgezet en zal iedereen daarvan op de hoogte stellen mocht dit gelukt zijn. Dus wacht nog even een berichtje van de trainer af.

Verder hoop ik dat met name onze senioren in deze vier weken  gebruik zullen maken van de trainingsmogelijkheden die hen wordt geboden. Het vier weken stil gaan zitten en dan vervolgens weer een wedstrijd gaan spelen kan echt niet en zorgt alleen maar voor blessures. Zorg dat je fit bent als we weer het veld op mogen en voorkom daarmee een blessure en verhoog daarmee je eigen spelplezier.

De afgelopen week zijn de betalingen voor onze sponsoren de deur uitgegaan en tevens zal de komende weken de contributie weer afgeschreven worden.

Wij beseffen ons als bestuur terdege dat het een zeer ongelukkig moment is. Anderzijds hebben we onze sponsoren en leden nooit harder nodig gehad dan in deze tijd en op dit moment.

Ik spreek dan ook, namens het bestuur, de hoop uit dat u ons blijft ondersteunen als sponsor en als Ollandia man of vrouw door lid te blijven van onze mooie vereniging.

Als we het samen doen komen we deze tijd door.

Verder doe ik een oproep aan iedereen om je te houden aan de regels, vermijd contacten zo veel als mogelijk, ben zuinig op jezelf maar ook op de mensen om je heen, corrigeer elkaar als je ziet dat het een ander even niet lukt en denk zeker niet deze virus gaat wel aan mij voorbij. De afgelopen week heeft aangetoond dat het CORONA-virus nooit gas terugneemt of verlofdagen opneemt.

 Pas goed op jezelf en elkaar.

Met sportieve groet,

Chantal Brugmans

Erik van Aarle

Mari van Rooij

Erik Huijbregts

Comments are closed.