Ollandia neemt koppositie over

11 oktober 2021, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia neemt koppositie over

Tot voor gisteren was het Dosko’32 die de koppositie had ingenomen in de 5e klasse C. Vandaag tegenstander van Ollandia en dus meteen al een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Het resultaat bepaalt of we aanhaken of (even) afhaken. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter was het daarom ook even aftasten wat en waar de kracht van de tegenstander lag want zo bekend waren we niet met onze tegenstander. Dosko’32 uit Duizel was voor het eerst in de historie van Ollandia tegenstander op het voetbalveld en werd ook met het nodige respect tegemoet gestreden.

Maar na de aftastende openingsfase werd Ollandia langzaam sterker en kwamen ze steeds meer in de buurt van de zestien van Dosko’32. Vanuit dat gebied ontstond ook de eerste goal. Een corner werd door de verdediging van Dosko weggewerkt maar opgevangen door Remco Voets op de rand van de zestien die met een passeerbeweging zich vrij wilde spelen om uit te halen. Alleen kon hij door een onreglementaire handeling zijn beweging niet afmaken en kwam er een vrije trap voor Ollandia die door Robert Erven onberispelijk werd binnengeschoten in de 20e minuut, 1-0.

Dosko’32 liet het hier natuurlijk niet bij zitten en begon meteen meer aan te dringen waardoor er kleine kansjes ontstonden voor hen. Maar zo als zo vaak was het uit een omschakelmoment dat zij wisten te scoren. Met een lange bal van over 50 meter werd onze verdediging verrast en werd hun spits bereikt die tegendraads binnenkopte, 1-1 en tevens ruststand.

Na rust was het meteen weer prijs voor Ollandia. Bij een aanval over links weet Stan de Beer Robert Erven aan te spelen die de tegenstander in de zestien opzoekt en probeert uit te spelen. De verdediger van Dosko’32 restte niets anders dan een overtreding en de toegekende penalty werd door Robert zelf keurig binnengeschoten, 2-1.

Niet veel later, in de 52e minuut, kwam Ollandia op een 3-1 voorsprong na een prima actie van Robert die teruglegt op Rob van der Heijden, die niet zelfzuchtig is maar de bal keurig breed legt op Stefan Erven die de bal zo kan binnenlopen.

Hierna werd het allemaal iets feller zonder onsportief te worden maar Dosko’32 beet wat feller van zich af en zocht ook de fysieke randjes op. Ollandia liet zich dat niet gebeuren en deed er ook een schepje bovenop. Toch werd het nog spannend toen een goal uit buitenspelpositie werd goedgekeurd en Dosko terugkwam tot 3-2. Maar binnen 10 minuten wist Ollandia de voorsprong weer te vergroten en was het Remco Voets die werd neergehaald werd en de toegekende vrije trap werd opnieuw door Robert Erven gepromoveerd tot doelpunt, 4-2 en tevens eindstand. Gezien het spelbeeld een terechte en verdiende overwinning voor Ollandia die zich hiermee aan de kop van de competitie meldt.

Klik hier voor meer foto’s:

Ollandia-Dosko32

Comments are closed.