Ollandia kijkt met ongeloof naar het scorebord!

14 februari 2022, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia kijkt met ongeloof naar het scorebord!

Ongelofelijk, hoe bestaat het, wat een drama… zomaar wat kreten die aan het einde van de wedstrijd geslaakt werden na het 0-1 verlies tegen Casteren. Als je 85 minuten op de helft van de tegenstander voetbalt, zeker zes 100% kansen krijgt waarvan 2 penalty’s dan is het niet gek dat spelers, trainers en supporters verbouwereerd achterblijven. Natuurlijk kun je zeggen dat scoren een onderdeel is van het spel en als je niet scoort kun je niet winnen. Allemaal waar maar zoveel onfortuin heb ik, als fanatieke supporter nog niet eerder meegemaakt de afgelopen jaren bij Ollandia. De eerste 5 minuten van de wedstrijd waren voor een iets feller Casteren, de eerste kans was voor Ollandia. Het was Stefan Erven die na een pass van Rob van der Heijden, vrij voor de keeper verscheen, de bal wilde lobben maar helaas net overschoot. De keeper wist daarna de uittrap achter onze achterste linie te leggen waar de spits van Casteren sneller op reageerde dan onze verdedigers en wist hij onze uitkomende keeper met een lob te passeren, 0-1. Na deze zware tegenvaller was het de rest van de wedstrijd alleen Ollandia wat de klok sloeg. Met prima veldspel werd de verdediging van Casteren onder druk gezet en kreeg Ollandia diverse kansen. O.a de kopbal van Gerbe Voets uit een corner had een beter lot verdiend, de schoten vanaf de 16 meter lijn van Robert Erven, Rob van der Heijden en Stefan Erven gingen via de buitenkant van de paal langs of werden via een teentje tot corner verwerkt. Zo bleef Ollandia het doel van de tegenstander opzoeken maar werd het net niet gevonden, 0-1 ruststand.

Na rust ging het niet anders. Ollandia bleef aanvallen, schoot op de lat uit een corner, kreeg twee terechte penalty’s waarbij de eerst via de paal achter ging en de tweede onder uit de hoek werd geplukt door de keeper. Ook waren er voor Robert en Stefan Erven nog 2 grote kansen toen ze alleen voor de keeper verschenen. Maar zoals de gehele wedstrijd wist de keeper van Casteren ook deze kansen te neutraliseren.

Echt een prima wedstrijd gespeeld, uitstekende kansen gehad, een tegenstander die twee keer aan de onze goal is geweest maar toch verliezen. Ollandia weet nu wat dat is en hoe dat voelt. Overigens mag gezegd worden dat Casteren niet geweldige voetbalde maar een tomeloze inzet toonde om de punten binnen te halen, ook een onderdeel van het spel!

Comments are closed.