Ollandia verzaakt te winnen

3 april 2022, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia verzaakt te winnen

Ollandia 1 tegen LSV 1 was op papier een wedstrijd waarbij Ollandia als winnaar van het veld zou kunnen stappen. LSV draait in de onderste regionen van de 5e klasse mee en Ollandia doet het gelukkig beter op de ranglijst. Maar ja, dat winnen moet dan nog wel gebeuren in de praktijk. En juist dat bleek heel moeilijk vandaag. Al na 7 minuten waren er de eerste kansen voor Stan de Beer en Stefan Erven, maar de doelman van LSV zag de bal over of naast zijn doel vliegen.

Ollandia was de meer bovenliggende partij, maar leed vaak onnodig balverlies. Gelukkig konden zij voorkomen dat er echt grote kansen waren voor LSV bij het doel van keeper Kevin Vesters. De Ollandse sluitpost keepte een prima wedstrijd, maar echt druk had hij het vandaag niet. In de 22 min leek er een prachtige aanval te ontstaan uit een vrije trap, nadat Stefan Erven de noppen van zijn tegenstander had mogen kussen. Het gevaarlijk spel werd afgestraft met een vrije trap die genomen werd door Remco Voets. Deze laatste schoot feilloos richting goal, maar wist het hoofd van Stefan Erven niet te bereiken.

Vervolgens kwam Carlo Simons daadkrachtig ingevlogen vanuit de achterhoede en wist middels een sliding de bal snoeihard naast het doel te schieten. Vandaag waren de kansen te breed, te zacht of te hoog, dus er valt de komende trainingen nog wat bij te spijkeren. Martijn Merks wist voor rust het ergste te voorkomen toen LSV in balbezit kwam en de aanval inzette. Martijn twijfelde geen moment en met een vliegensvlug tikje richting middenveld, hadden de spitsen van LSV het nakijken. Ruststand 0-0.

In de tweede helft bleef het spel ongewijzigd en de kansjes waren er wel, maar het spel was in tegenstelling tot vorige week geen lust voor het oog. De wil was er bij de spelers, maar in de uitvoering wilde het maar niet lukken. Schoten waren te zacht ingeschoten of er stond niemand in de juiste positie. Met een gelijke eindstand 0-0 voelde het eerder als een verlies. Volgende week hopelijk beter.

Comments are closed.