Ollandia 1 wint magertjes van Terlo

10 april 2022, reacties: Reacties uitgeschakeld voor Ollandia 1 wint magertjes van Terlo

Zondag 10 april jl. bezocht Ollandia 1 het zonovergoten sportpark van Terlo 1 in ’t Loo/Bergeijk. Na een teleurstellend gelijkspel vorige week moest Ollandia vandaag vanaf het begin pressie zetten. Dit plan bleek ook uitvoerbaar te zijn, maar het leverde nog geen grote kansen op. Terlo en Ollandia leken een variant van voetvolley te spelen, waarbij er geen rust aan de bal was. Hierdoor was er vaak balverlies en moest de Ollandse ploeg continu van aanval naar verdediging schakelen. Vaak ging dit schakelen ook niet geheel vlekkeloos. De goed voetballende Tom de Beer, Carlo Siemons en Jos Leenderts konden regelmatig tijdig ingrijpen, waarna de gasten uit Olland weer in balbezit waren. Er waren enkele kansjes te bewonderen door de kleine schare trouwe fans van Ollandia. Helaas kon de Ollandse voorhoede niet het doel vinden met hun schoten. Al in de blessuretijd van de eerste helft nam Remco Voets de bal aan, keek en schoot prachtig in de verre hoek. 0-1!

Ollandia begon met een voorsprong aan de tweede helft, maar de winst was nog geen gelopen zaak. Duels werden fel en meestal fair uitgespeeld. Desalniettemin kan Ollandia het alleen zichzelf verwijten dat zij vandaag niet vaker gescoord hebben. Een goed spelende sluitpost van Terlo stond vaak een doelpunt in de weg, maar Ollandia was ook met regelmaat niet fel genoeg om een goede aanval op te zetten. In de 73 minuut kwam de grootste kans op een tweede treffer, nadat Robert Erven in het doelgebied gevloerd was en de penalty volgde. Remco Voets ging achter de bal staan en zijn snoeiharde schot werd opgevangen door de keeper van Terlo. In de slotfase kreeg Terlo meer ruimte en na enkele zenuwslopende corners aan Ollandse zijde en perfecte vangballen van keeper Kevin Vesters, kwam de laatste corner in de reeks. Zelfs de keeper van de thuisploeg ging mee, maar gelukkig veranderde er niets aan de 0-1 voorsprong. De winst ging mee naar Olland.

Comments are closed.